Eveniment de diplomaţie culturală românească la Bienala de la Veneţia

Date:

O prezenţă românească la nivel foarte înalt în piaţa valorilor de la această oră îl reprezintă participarea la Bienala de Artă de la Veneția 2017 prin proiectul Geta Brătescu — Apariții. Este, aşa cum a fost caracterizat în momentul lansării, un eveniment de diplomaţie culturală, generat de personalitatea permanent creatoare a unei artiste complexe (născută în 1926), cu exprimare avangardistă într-o mulţime de forme: desen, grafică, ilustrație, foto, film experiemental, colaj, text.

Participarea României la Expoziţia Internaţională de Artă Bienala de la Veneţia (ediţia 57) este organizată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român. Curatoarea expoziției este Magda Radu; manager de proiect este Corina Bucea. Temele care structurează expoziția sunt atelierul și reflecția asupra subiectivității feminine.

Proiectul Geta Brătescu — Apariții va beneficia la Veneţia de două locuri pentru prezentare: Pavilionul României din Giardini della Biennale (vernisaj, 11 mai, ora 17.15) și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică (vernisaj, 12 mai, ora 19.00). Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 13 mai-26 noiembrie 2017.

În imagine: Geta Brătescu, Doamna Oliver în costum de călătorie, 1980-2012, fotografie alb-negru, 38,9 x 39,5 cm; prin amabilitatea artistei, Galeriei Ivan București, Galerie Barbara Weiss Berlin.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...