Eveniment „Invest in Romania”, la Galaţi

Date:

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu sprijinul Consiliului Județean Galați, a derulat la Galaţi a doua ediție din seria evenimentelor “Invest in Romania”, dedicate promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional, precum şi stimulării exporturilor româneşti. Gazdă a fost Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Au participat Florin Jianu (CNIPMMR), Liviu Rogojinaru (președintele CNIPMMR), Cristian Dima (secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), Elena Iordache (director general în Ministerul Finanțelor Publice), Marian Filimon (preşedintele Patronatului IMM Galaţi), Costel Fotea (președintele Consiliului Județean Galați), Ionuț Pucheanu (primarul municipiului Galați).

În deschiderea evenimentului, Florin Jianu a subliniat: “Ca urmare a succesului înregistrat de prima ediție, a solicitărilor primite din partea mediului de afaceri, a importantului potențial investițional al zonei, am decis să continuăm inițiațiva Invest in Romania în Galați. Și de această dată, am adus la masa discuțiilor reprezentanți ai autorităților publice, ai ambasadelor, atașați economici şi o serie de antreprenori reprezentativi ai mediului de afaceri din Galați, pentru a identifica oportunități de dezvoltare locală, de atragere de investiții și promovare a exportului. Sper ca Invest in Romania să devină evenimentul de referinţă pentru mediul de afaceri dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii şi stimulării exporturilor româneşti!”

În workshop-uri tematice, antreprenorii au interacționat cu coordonatori comerciali ai Poloniei, Turciei, Americii de Nord, Americii Latine, SUA, Germaniei, Orientului Mijlociu, Ungariei, ţărilor nordice, zonei Balcanilor de Vest, Asiei, Europei Occidentale, care au prezentat informații cu privire la specificul economic al diverselor pieţe, la interesul şi oportunităţile de export pentru firmele româneşti, la tendinţele existente în ţările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate. De asemenea, au fost prezentate povești de succes ale unor întreprinzători, pentru facilitarea schimbului de bune practici.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă provocare pentru Green Deal  

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Studiu: 38% din românii care își împart cheltuielile cu partenerul sau familia nu își monitorizează plățile

38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul...

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...