EximBank, finanțare de 25 milioane de lei pentru Continental Hotels

Date:

EximBank a acordat o finanțare de 25 de milioane de lei cu dobândă subvenționată companiei Continental Hotels SA, cel mai mare lanț hotelier românesc, în cadrul schemei de ajutor de stat Covid-19 pe care banca o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, cu sublinierea că „fondurile acordate Continental Hotels SA, în cadrul programului financiar de susținere a companiilor mari și a IMM-urilor cu cifră de afaceri de peste 20 milioane lei (în 2019), sunt destinate asigurării necesarului de lichiditate pentru finanțarea activității curente”.

Traian Halalai, președintele executiv al EximBank: „Prin acest program financiar, pe care EximBank îl implementează în cadrul activității de mandat acordat de statul român, oferim comunității de business soluții pentru remedierea disfuncționalităților curente în ceea ce privește finanțarea imediată, în condiții accesibile. Produsele pe care EximBank le acordă ca răspuns la provocările cu care companiile se confruntă în acest context pandemic – finanțări cu dobândă subvenționată și garanții de stat – pot asigura necesarul de  capital pentru desfășurarea activității  sau implementarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt și mediu, și încurajăm companiile locale să ne abordeze cu încredere și să valorifice la maximum această resursă extraordinară, așa cum a făcut și Continental Hotels”.

Radu Enache preşedinte şi CEO al Continental Hotels: „Industria hotelieră a traversat și traversează încă o perioadă extrem de dificilă, însă încrederea pe care o au clienții noștri în noi, câștigată de-a lungul timpului prin serviciile de calitate, ne-a dat imboldul de a merge înainte și de a accepta provocările apărute. În acest context fără precedent, noi am ales să mizăm pe consolidare și continuarea proiectelor astfel că, anul acesta – care este unul aniversar pentru noi pentru că împlinim 30 de ani de activitate – am finalizat un program de investiții curajos de aproape 6,85 mil. euro în renovarea, reamenajarea și rebranduirea a patru noi hoteluri din portofoliul Continental Hotels, respectiv Continental Forum Constanța, Continental Forum București, MyContinental Sibiu și MyContinental București. Având acum și suportul EximBank, vom reuși să ne finanțăm activitatea curentă și totodată să ne concentrăm atenția pe continuarea proiectelor de investiții care includ construirea a două hoteluri noi, în Braşov şi Iaşi”.

EximBank subliniază: „Contextul economic generat de pandemie și măsurile de limitare a răspândirii virusului – care au afectat puternic piața hotelieră, industria ospitalităţii fiind printre primele afectate de criza generată de coronavirus – au reprezentat o provocare majoră pentru cel mai mare lanț hotelier românesc pentru depășirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de vânzări. 

În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei Covid-19, companiile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.  

Astfel, societățile comerciale pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor şi/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...