Exploatarea minieră Bitcoin ar putea conduce la tranziția către energia verde

Date:

Un studiu științific a sugerat că mineritul de bitcoin, departe de a provoca mai multe emisii, ar putea deveni un motor important al tranziției energetice verzi.

Mineritul de Bitcoin presupune un consum ridicat de energie pentru a extrage noi jetoane și pentru a procesa tranzacții pe blockchain-ul criptoactivului. Însă studiul sugerează că acest proces ar putea conduce la adoptarea energiei eoliene și solare.

În perioadele în care cererea este mai mică și prețurile energiei sunt ieftine – ceea ce ar putea face ca sursele de energie regenerabilă să devină neviabile – se presupune că excesul de energie produsă de energia eoliană și solară ar putea fi absorbit de operațiunile de minerit Bitcoin, generând o recompensă financiară pentru aceste firme și menținând echipamentele în funcțiune.

Acest lucru ar putea subvenționa, în esență, operațiunile de energie regenerabilă în cazul în care lipsesc stimulentele financiare din partea statelor, ceea ce reprezintă în prezent o barieră majoră pentru mulți dintre ei, deoarece costurile de exploatare a energiei regenerabile sunt greu de acoperit, în ciuda necesității clare de a produce energie curată pentru a preveni schimbările climatice.

 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate