EY a asistat compania austriacă de investiții Enery în achiziția unui portofoliu de proiecte de energie regenerabilă deținut de canadienii de la Jade Power Trust în România

Date:

 

Echipa de Strategie și Tranzacții a EY România a oferit Enery servicii de due diligence financiar și fiscal, suport financiar și fiscal pentru contractul de vânzare-cumpărare și asistență în structurarea fiscală și contabilă a tranzacției.

Compania Enery, prezentă de asemenea pe piața de energie din Cehia, Slovacia și Bulgaria, a semnat un acord pentru achiziția portofoliului de proiecte de energie regenerabilă deținute de canadienii de la Jade Power Trust în România. Portofoliul are o capacitate totală de 81 MW și include subsidiarele Transeastern Hidroelectrica Del Ucea SPV și Transeastern Rott Energy SPV III, precum și participațiile deținute la Power LIVE One S.A., Rott Energy S.A., Zagra Hidro S.A., Corabia Solar S.A., Holrom. Renewable Energy S.A. și East Wind Farm S.R.L. Încheierea tranzacției de vânzare este condiţionată de îndeplinirea unui număr de condiții precedente obișnuite.

„Apreciem suportul acordat de EY în această tranzacție și dorim să le mulțumim pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului”, a declarat Daniele Soldati, Directorul Financial al Enery.

„Ne bucurăm că am fost desemnați de către Enery să asistăm la intrarea sa pe piața de energie regenerabilă din România. Echipa EY specializată în proiecte de tranzacții cu surse regenerabile, având experiență în proiecte similare la nivel local și în regiune, a asistat Enery Holding pe parcursul procesului de due diligence și negociere a contractului. Această tranzacție face parte din strategia grupului Enery de a deveni unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de energie regenerabilă din Europa Centrală și de Est”, a declarat Liliana Bușoiu, liderul departamentului Transaction Diligence al EY România.

Echipa financiară și fiscală care a furnizat servicii de consultanță din partea EY România a fost coordonată de Liliana Bușoiu, Alina Arărău și Roxana Vesa (asistență financiară), Miruna Enache și Camelia Stanciu (asistență fiscală) și Cristian Vețeanu, liderul CESA al departamentului de Strategie și Tranzacții în domeniul energiei. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...