Finanțare pentru inițiative bilaterale dedicate rezidențelor artistice

Date:

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, anunță lansarea apelului pentru inițiative bilaterale dedicate rezidențelor artistice în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, cu sublinierea că „Fondul pentru Relații Bilaterale este parte integrantă a Programului RO-CULTURA”.

Inițiatorii precizează că „apelul este deschis în perioada 6 decembrie 2022-30 septembrie 2023 și își propune să consolideze cooperarea bilaterală dintre artiști din România și Statele Donatoare pe durata unei rezidențe artistice de 1-4 săptămâni organizate, exclusiv, în România, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.

Parteneriatul bilateral este obligatoriu, iar artiștii vor colabora la realizarea unei noi creații artistice din domenii precum: arte performative, arte vizuale, muzică, literatură, abordări interdisciplinare. Rezidența se va finaliza cu o prezentare publică a proiectului bilateral (concert, atelier, etc.).

Bugetul total alocat apelului de inițiative bilaterale este de 50.000 de euro. Finanțarea se acordă în baza sumelor forfetare pentru transport, cazare și diurnă în funcție de perioada și locația de desfășurare a rezidenței artistice.

Dosarul de rezidență va fi depus de o entitate privată din România sau din Statele Donatoare și va include participarea unuia sau a maximum doi artiști pentru care se asigură cheltuieli forfetare. Se încurajează cooperarea trilaterală, astfel că, în cazul entităților care trimit doi artiști în cadrul rezidenței, unul dintre aceștia trebuie să fie, obligatoriu, din Ucraina.

Cererea de finanțare, însoțită de toate documentele necesare conform prevederilor Ghidului solicitantului, se transmite într-un singur e-mail la adresa [email protected].

Informații suplimentare privind condițiile de finanțare în cadrul apelului pentru inițiative bilaterale dedicate rezidențelor artistice sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...