Finanțare ProCredit Bank România pentru proiecte de energie regenerabilă

Date:

ProCredit Bank România anunță „acordarea unei finanțări în valoare totală de 3,4 milioane de Euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL. Prin această finanțare se facilitează construirea a două parcuri fotovoltaice, unul cu o capacitate de 5,6 MWp și celălalt cu o capacitate de 4,3 MWp, ambele echipate cu un sistem de stocare a energiei prin baterii de 1 MW. Astfel, ProCredit Bank își întărește rolul de partener de încredere pentru promovarea dezvoltării durabile a întreprinderilor mici și mijlocii din România. 

Investiția totală în cele două proiecte va fi de aproape 6 milioane de euro, din care ProCredit Bank va acorda o finanțare în valoare totală de 3,4 milioane de euro. Proiectele vor beneficia și de finanțare europeană cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență”. 

Ștefan Manole, director general ProCredit Bank România: „În drumul nostru către o economie mai sustenabilă, eficiența în gestionarea și utilizarea energiei solare devine crucială pentru o tranziție energetică de succes către surse regenerabile. Colaborarea dintre ProCredit Bank și grupul 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL exemplifică un model de finanțare de succes, bazat pe fonduri europene prin PNRR și sprijinul financiar oferit de Bancă. Suntem mândri să contribuim astfel la dezvoltarea unei infrastructuri energetice durabile la nivel național.” 

Companiile 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL subliniază că „au în plan dezvoltarea a două proiecte de parcuri fotovoltaice, în județul Prahova. Investiția realizată de 3D Steel Design & Construct SRL în orașul Poenarii Burchii, constă într-o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 5,6 MWp. Aceasta va fi montată pe sol pe o structură fixă și va include 9 816 panouri fotovoltaice de 580 Wp. Proiectul din Bănești, dezvoltat și deținut de Hansarom Management & Consulting SRL, constă într-o centrală electrică fotovoltaică la sol cu o capacitate totală de 4,3 MWp. Ambele proiecte sunt prevăzute cu câte un sistem de stocare a energiei cu baterie de 1 MW, care va funcționa ca un mecanism de echilibrare și stabilizare a rețelei pentru centrala fotovoltaică”. 

ProCredit Bank România precizează că, „în calitate de partener de încredere, continuă să sprijine investițiile în energie regenerabilă ce contribuie la diversificarea mixului energetic și la reducerea emisiilor de carbon în România”.

ProCredit Bank România este „parte a grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care este format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit. Pe lângă concentrarea sa operațională asupra Europei de Sud-Est și de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud și în Germania. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), KfW, societatea olandeză DOEN Participaties BV și, recent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În calitate de companie mama a grupului, conform Legii bancare germane, ProCredit Holding AG este supravegheată la nivel consolidat de Autoritatea de Supraveghere Financiară Federală Germană (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de Bundesbank din Germania”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...