Fitch confirmă ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti BBVA România

Date:

Agenția Internațională de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung (IDR) al Garanti BBVA România, la ‘BB-’, și ratingul de viabilitate la ‘bb-’.

Fitch a recunoscut profitabilitatea și calitatea activelor Garanti BBVA România, precum și capitalizarea adecvată, nivelul bun de finanțare și lichiditatea optimă a băncii, în ciuda incertitudinii generate de pandemie în mediul de afaceri.

„Confirmarea ratingurilor noastre de către Fitch, în contextul pandemic actual, reiterează soliditatea strategiei noastre de afaceri și confirmă capacitatea băncii de a-şi continua dezvoltarea pe piață”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti BBVA România.


***

Despre Grupul Garanti BBVA România

Grupul Garanti BBVA România reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA), care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing și credite de consum.

Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins canalele digitale și gama de produse pentru toate segmentele de afaceri: Retail, IMM și Corporate.

În 2019, Garanti BBVA a fost declarată Superbrand, pentru al doilea an consecutiv, dintr-o listă de peste 1,500 de mărci analizate de Superbrands România.

Mai mult, Garanti BBVA a primit din partea prestigioasei reviste Global Finance premiul “Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului “2020 World’s Best Consumer Digital Banks”, fiind cel de-al treisprezecelea premiu pe care Garanti BBVA îl primește din partea acestei publicaţii de renume.

Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...