Fitch reconfirmă ratingurile Garanti BBVA România

Date:

Agenția internațională de rating Fitch Ratings a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al companiei Garanti BBVA România (GBR) la BB- cu Perspectivă Stabilă, precum și Ratingul de Viabilitate (VR) la bb-.

Pentru a doua oară în ultimele 12 luni, agenția de rating reconfirmă acești indicatori, după confirmarea inițială, din decembrie 2022.

Fitch subliniază că „ratingurile IDR ale Garanti BBVA sunt determinate de capacitatea băncii de a opera autonom, așa cum se reflectă în Ratingul de Viabilitate. În plus, VR reflectă, de asemenea, capitalizarea robustă a băncii, calitatea îmbunătățită a activelor și indicatorilor de profitabilitate, precum și finanțarea și lichiditatea în general stabile”.

Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România: „Pe măsură ce anul se apropie de final, putem să afirmăm că 2023 a fost mai bun comparativ cu predecesorii săi, chiar dacă provocările economice au continuat să apară. În ciuda acestora, capacitatea noastră de a ne adapta, de a continua dezvoltarea planificată a businessului, de a depăși chiar proiecțiile inițiale și de a menține relații solide cu clienții noștri a fost evidentă. Confirmarea perspectivei și a ratingurilor Garanti BBVA România de către Fitch servește drept validare pentru strategia noastră bine calibrată și eforturile susținute ale echipelor noastre.” 

După cum subliniază Garanti BBVA, confirmarea ratingurilor „coincide cu observația Fitch privind consolidarea mediului economic din România și alinierea la standardele din Europa Centrală și de Est. Se anticipează că această convergență va spori oportunitățile băncilor românești de a derula activități de business de succes”.

Garanti BBVA reamintește că „face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2023, banca sărbătorește 25 de ani de prezență activă în cadrul sistemului bancar românesc.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Pentru mai multe informații și pentru a fi la curent cu noutățile, vă rugăm să vizitați http://www.garantibbva.ro, și să urmăriți paginile: facebook.com/GarantiBBVARomania https://www.instagram.com/garantibbva_romania/ linkedin.com/company/garanti-bbva-romania youtube.com/c/GarantiBBVARomania”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...