Fizică de top mondial la Universitatea de Vest din Timişoara

Date:

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă pentru prima dată în clasificarea Best Global Universities by Subject 2018 realizată de US News & World Report din SUA, cu domeniul Fizică: locul 304 la nivel mondial din 600 de universități evaluate şi locul 2 la nivel național, după Universitatea Politehnica din București şi urmată de Universitatea din București, locul 3 și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca locul 4, toate fiind instituţii membre ale Consorțiului Universitaria.

Topul Best Global Universities by Subject 2018 este alcătuit în funcţie de datele bibliometrice din perioada 2011-2015, extrase din baza de date Web of Science a Clarivate Analytics (fostă Thomson Reuters), cu 18.000 dintre cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domeniile științe, științe sociale, arte și științe umaniste. Sunt luaţi în calcul indicatori precum reputația mondială, reputația regională, numărul publicațiilor, impactul citărilor, numărul total de citări, numărul de publicații regăsite în topul celor mai citate 10% publicații etc.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...

Acord de mediu pentru construairea unui parc de generatoare eoliene în județul Vaslui

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anunță că „proiectul...

Acces gratuit la cursuri în limba engleză acreditate Cambridge

Investiție privată în educație, liceul internațional online Spark Generation,...