FNGCIMM continuă și în 2023 să susțină sectorul agricol prin garantarea creditelor acordate beneficiarilor APIA

Date:

Parteneriatul dintre Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură și sistemul bancar continuă în anul 2023 prin semnarea unor noi convenții de garantare ce vor permite facilitarea accesului la finanțare pentru beneficiarii APIA.

Până în prezent, FNGCIMM SA-IFN a încheiat Convenții cu APIA și cu următorii finantatori:

  • BCR, OTP BANK, CEC BANK si UNICREDIT  – Convenția pentru solicitanții schemei de ajutor de stat reglementată de HG nr. 1179/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor aferente perioadei 1 ianuarie – 30 iunie 2023;

 

  • BCR, CEC BANK și UNICREDITConvenția pentru beneficiarii interventiei DR 06 – bunăstarea animalelor pachet  b) plăți în favoarea bunăstării păsărilor anul de angajament 2023;

 

  • BCR, CEC BANK și UNICREDIT Convenția pentru  beneficiarii intervenției DR 06 – bunăstarea animalelor pachet a) plăți în favoarea bunăstării porcinelor anul de angajament 2023.

Astfel, în baza noilor convenții, FNGCIMM va garanta în procent de 80%, la solicitarea finanțatorului, creditele pentru capital de lucru necesar desfășurării activităților curente, acordate de către instituțiile de credit partenere. Pentru garanţia acordată se plăteşte un comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit beneficiarului de instituţia finanţatoare. Valoarea finanțărilor va fi de maxim 90% din valoarea adeverinței eliberate de APIA.

 

Fermierii solicitanți ai schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor aferente perioadei 1 ianuarie – 30 iunie 2023 și beneficiari ai intervenției DR 06 – bunăstarea animalelor, pachet a) plăți în favoarea bunăstării porcinelor anul de angajament 2023 și pachet  b) plăți în favoarea bunăstării păsărilor anul de angajament 2023, pot accesa credite cu garanția FNGCIMM.

Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară şi să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...