Fonduri europene pentru IMM-uri 2021-2027, la Craiova

Date:

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, cu sprijinul BCR, a organizat la Craiova, al șaselea eveniment „Fonduri europene pentru IMM-URI 2021-2027”, înscris în seria „Invest in”, program de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional.

Peste 200 de antreprenori au dezbătut principalele oportunități de finantare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Sud-Vest. Au fost prezentate programele PNRR, IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP, precum și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniile digitalizării, transformării digitale, specializării inteligente, internationalizării.

Speakerii reunii au fost: Florin Jianu – preşedintele CNIPMMR, Ioan Marcel Boloș – ministrul investițiilor și proiectelor europene (online), Dorin-Cosmin Vasile – președinte Consiliul Județean Dolj, Mariana-Venera Popescu – subprefect, Instituția Prefectului Județul Dolj, Ștefan Cătălin Catană – director general interimar al ADR Sud-Vest, Oana Bâra – Head of Financing Programs BCR, Dumitru Nancu – director general al FNGCIMM, Gabriel Vlăduț – director al IPA CIFATT Craiova, Daniel-Cristian Anuța – director Eexecutiv al AIMMAIPE Craiova, Valentin Cristea – preşedintele Asociației Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (moderator).

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: „Suntem la al șaselea eveniment din seria Invest In în care vorbim despre fondurile europene și exact cum s-a întâmplat și la celelalte evenimente, interesul antreprenorilor pentru acest subiect este ridicat. Pentru finanțări este o perioadă dificilă pe care noi, la CNIPMMR o tratăm cu responsabilitate și profesionalism. Am trei vești pentru antreprenorii prezenți astăzi: 1) S-a lansat oficial măsura 4.1.1 o măsură extrem de așteptată de mediul de afaceri ce va avea 2 compenente, una care se referă la sectorul educației, sănătății și asistenței sociale și una ce va acoperi domenii vaste de activitate de la industrie, comerț sau turism; 2) Pentru a exista un echilibru în regiune, va fi înființată o reprezentanță FNGCIMM și în Slatina; 3) Programele de garantare pe care antreprenorii le cunosc deja, vor avea continuitate și vor trece pe cadrul Ucraina.“

Foto: CNIPMMR 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...