Fonduri pentru primul centru național dedicat copiilor cu paralizie cerebrală

Date:

Peste 100 de exponenți ai mediului de afaceri și personalități din toată țara s-au unit la Alba Iulia de Ziua Națională a României pentru susținerea finalizării Centrului Național Pediatric „Maria Beatrice, un Altfel de Spital”, dedicat copiilor cu paralizie cerebrală, afecțiuni motorii și traume și familiilor acestora. Pentru țara noastră, un astfel de centru este o premieră.

Au fost prezenți Felix Pătrășcanu – vicepreședintele organizației Romanian Business Leaders și cofondator al companiei Fan Courier, Corina Popescu – reprezentantă a Big Life Project și director general al companiei Electrica, Marius Bostan – fondatorul organizației RePatriot. Avocatul și diplomatul american originar din România Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în la București, și-a manifestat intenția clară de a sprijini proiectul. Între susținătorii morali și financiari ai centrului încă de la fondarea lui se află Jan De Boer – CEO DN Agrar și Josef Rückert – reprezentant al Star Assembly Mercedes.

În context, Sebastian Onac, inițiatorul spitalului, tată de copil cu paralizie cerebrală, a spus: „Paraliziile cerebrale și afecțiunile pos-traumatice constituie unele dintre cele mai importante probleme ale neurologiei pediatrice prin frecvenţa, problemele diagnostice și terapeutice pe care le ridică. Copiii cu acest diagnostic merită o viață normală prin acces la un Altfel de Tratament, la o Altfel de Îngrijire. Această comunitate deloc de neglijat de copii și părinți din întreaga țara are nevoie de noi. Haideți să fim împreună pentru ei, să le arătăm că ne pasă, că îi auzim, că îi iubim și că îi susținem”.

Iulia Onac, co-inițiator al proiectului și mama Mariei Beatrice, a spus: „Proiectul Maria Beatrice din Alba Iulia, gândit și conceput special să răspundă nevoilor copiilor cu paralizie cerebrală, afecțiuni motorii și traume din toată țara, este pe drumul cel bun datorită celor care cred în noi, în demersul nostru și au ales să susținem împreună acești copii cât și familiilor acestora. Să construim pentru ei un Altfel de Spital, un loc special cu aparatură și dotări specifice nevoilor medicale acestor copii și o comunitate extinsă formată din medici, terapeuți, profesionisti, părinți, companii partenere, investitori, constructori, susținători, dedicată cerințelor lor speciale, dar și familiilor acestora. Astăzi avem nevoie să fim cât mai mulți împreună și să le putem oferi acestor copii și părinți o Altfel de Viață. Să le fim sprijin. Să le oferim ajutor. Să fim familia extinsă a acestor familii încercate, ajutandu-i și susținându-i așa cum fac între ei, în general, membrii unei familii normale”.

Dezvoltarea Centrului Național Pediatric „Maria Beatrice, un Altfel de Spital”, necesar nevoilor speciale ale zecilor de mii de copii bolnavi de paralizie cerebrală din toată țara și susținerii familiilor acestora, a început cu câțiva ani în urmă și mai are astăzi nevoie de circa două milioane de euro pentru terminarea lucrărilor de infrastructură și logistică și achiziționarea de aparatură specific.

Mai multe detalii și informații despre Centrul Pediatric Național “Maria Beatrice” puteți vedea pe www.mariabeatrice.ro.

Foto: RePatriot

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Grupul ELBI anunță o cifră de afaceri de aproape 555 de milioane de lei în 2023

Grupul ELBI, lider național în distribuția de produse și...

Colaborare între agenția Canopy și Leroy Merlin România 

Agenția de performance marketing Canopy anunță că „a preluat...

Leader Team Broker menține neschimbate, în 2024, prețurile pachetelor de asigurare IT

Compania Leader Team Broker de asigurare, integrator de oferte...