Formare profesională continuă prin proiectul Tech Ac@demy

Date:

Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor Europroject (CCMP Europroject) implementează în perioada ianuarie 2021-decembrie 2022 proiectul „Tech Ac@demy”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă „creșterea participării angajaților din regiunile Sud Vest, Sud Muntenia și Sud Est la programele de formare profesională continuă, prin oferirea în cadrul IT Bootcamp către 660 de angajați (dintre care 200 vor fi din categoria angajaților cu nivel scăzut de calificare, cu vârsta de peste 40 de ani sau care provin din mediul rural defavorizat) de cursuri de dezvoltare a competențelor digitale și prin promovarea importanței formării profesionale și participării la programe de formare profesională continuă”.

Grupul țintă al proiectului este format din „660 de angajați (inclusiv persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale), cu domiciliul/reședința în regiunile Sud Vest, Sud și Sud Est, cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 ani”. Cel putin 200 de persoane (minimum 30%) din grupul țintă se vor regăsi într-una din categoriile: persoane cu nivel scăzut de calificare; persoane din mediul rural; persoane cu vârsta peste 40 de ani.

Inițiatorii proiectului precizează că „fiecare cursant va beneficia de 10 ore de consiliere profesională pentru stabilirea acțiunilor viitoare și identificarea nevoilor de instruire conform aptitudinilor actuale. Ulterior, toți cursanții vor participa la IT Bootcamp, un program accelerat de 80 de ore de dezvoltare a competențelor digitale, cel putin 90% dintre ei vor obține o diplomă recunoscută ANC”.

Proiectul Tech Ac@demy este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Informații suplimentare referitoare la proiect, web site-ului www.europroject.org.ro, secțiunea Contact.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate