Gabriel Biriș: Creșterea economică de 5,8% este cât se poate de reală, dar….

Date:

Gabriel Biriș, co-fondator Casa de avocatură Biriș-Goran și fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe spune într-un interviu exclusiv pentru FoodBiz despre cât de reală este creșterea economică a României de 5,8%.

„Creșterea economică de 5,8% este cât se poate de reală. Trebuie însă să avem grijă să nu ne îmbătăm cu apă rece pentru că o componentă foarte importantă a PIB-ului este consumul intern. Consumul intern a continuat să crească după creșterile susținute din perioadele anterioare, alimentate din mai multe surse: din creșteri de salarii, angajări la buget cu salarii foarte mari, creșterii de pensii și pensii speciale și de un credit, relativ încă, disponibil. Dar trebuie să ne uităm și la celelalte componente unde rezultatul nu este atât de pozitiv. ”

https://www.youtube.com/watch?v=4DuXPU0XhRs

„Creșterea economică este reală, este un motiv de bucurie dar trebuie să o privim cu multă prudență. Pentru că în spatele creșterii economice se ascund niște riscuri care provin din deficitul bugetar și deficitul balanței comerciale. Consumăm mai mult decât producem și cheltuim mult mai mult decât avem.”

Articol preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...