Garanti BBVA, acord cu BEI pentru un împrumut destinat firmelor mici, mijlocii și medii

Date:

Garanti BBVA anunță că „își consolidează parteneriatul pe termen lung cu Banca Europeană de Investiții (BEI) și semnează un nou acord de împrumut de 24,4 milioane de euro pentru a sprijini accesul la finanțare al întreprinderilor mici, mijlocii și medii. Minimum 30% din această sumă va fi utilizată special pentru finanțarea de proiecte dedicate protecției mediului în România.

Împrumutul va fi destinat sprijinirii firmelor mici și mijlocii orientate spre sustenabilitate din România, ceea ce se va traduce în continuare într-o economie românească mai ecologică”.

Mustafa Tiftikcioğlu (foto), CEO Garanti BBVA România: „Noi avem o tradiție în încheierea de parteneriate de acest gen cu instituții financiare internaționale de renume, printre care și Banca Europeană de Investiții, care ne oferă sprijinul necesar pentru a ne atinge obiectivul de a crea oportunități pentru companiile mici și mijlocii din România și, implicit, de a sprijini economia locală. Garanti BBVA a luat măsuri de-a lungul ultimilor ani de activitate pentru a încuraja inițiativele sustenabile și comportamentele responsabile în rândul clienților, atât companii mici și medii, cât și mari, și se angajează să continue în această direcție. Mă bucur să avem suportul BEI și în 2023 și sunt convins că prin intermediul acestui împrumut acordat de BEI vom face pași importanți pentru a ne susține în continuare clienții în termeni de finanțare sustenabilă.”

Garanti BBVA subliniază că are un parteneriat de lungă durată cu BEI, „încă din anul 2018, iar până în 2023, an în care banca sărbătorește 25 de ani de activitate pe piața din România, am beneficiat de împrumuturi în valoare totală de 46,7 milioane de euro, bani care au fost direcționați către sprijinirea companiilor mici și mijlocii din România, precum și a proiectelor ecologice”.

Lilyana Pavlova, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii: „Suntem foarte bucuroși să cooperăm atât de bine cu Garanti BBVA în sprijinirea micilor afaceri românești. Acest acord va face finanțarea mai accesibilă pentru companiile din România, majoritatea formate din regiuni de coeziune, precum și pentru cei care investesc în acțiunea climatică, și va sprijini o economie românească mai ecologică, mai incluzivă și mai sustenabilă.”

Grupul BEI este „un puternic susținător al afacerilor mici, iar în ultimii cinci ani BEI a investit în România 2,85 miliarde de euro, în sprijinul întreprinderilor mici, mijlocii și medii”.

Garanti BBVA „face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreună cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Pentru mai multe informații și noutăți, vă rugăm să vizitați http://www.garantibbva.ro, și să urmăriți facebook.com/GarantiBBVARomania și linkedin.com/company/garanti-bbva-romania”.

Banca Europeană de Investiții este „instituția de creditare a Uniunii Europene. Este cea mai mare instituție financiară multilaterală din lume și unul dintre cei mai mari finanțatori în domeniul schimbărilor climatice. Acordă împrumuturi clienților de toate dimensiunile pentru a sprijini creșterea sustenabilă și crearea de locuri de muncă. Sprijinul BEI este adesea esențial pentru atragerea altor investitori.

De la înființarea sa în 1958, banca UE a investit peste 1,5 trilioane de euro. În timp ce acțiunile de combatere a schimbărilor climatice fac parte din tot ceea ce facem, activitățile BEI se concentrează pe următoarele domenii prioritare: climă și mediu, coeziune, inovare, capital digital și uman, întreprinderi mici, mijlocii și medii, orașe și regiuni sustenabile, precum și energie și resurse naturale sustenabile.

BEI colaborează îndeaproape cu alte instituții ale UE pentru a stimula integrarea europeană, a promova dezvoltarea UE și a sprijini politicile UE în peste 160 de țări din întreaga lume”.

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...