Garanții de stat și credite cu dobândă subvenționată acordate de EximBank

Date:

EximBank anunță că de la 15 decembrie 2022, companiile mari și IMM-urile cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei pot aplica pentru garanții de stat și credite cu dobândă subvenționată în cadrul noii scheme de ajutor de stat. Noua schemă are obiectivul de a asigura lichiditate și acces la finanțare firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Traian Halalai, președintele executiv al EximBank: „Promisiunea EximBank de susținere a companiilor românești se materializează în noi instrumente financiare care facilitează accesul la finanțare al firmelor a căror activitate este afectată de contextul pe care îl traversăm. Ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, fluxurile comerciale și lanțurile de aprovizionare au fost perturbate și au avut loc creșteri mari și neașteptate de prețuri, în special în sectorul energetic, cu efecte directe sau indirecte care afectează multe sectoare economice. Prin implementarea acestei scheme de ajutor de stat acționăm de o  manieră coordonată cu celelalte state membre pentru susținerea companiilor locale care au nevoie de un partener financiar solid pentru a face față impactului pe care războiul îl are asupra mediului de afaceri european și local. Sunt convins că, utilizând noile facilități oferite de EximBank, firmele românești vor găsi soluțiile optime pentru a depăși provocările actuale și vor traversa această perioadă dificilă minimizând efectele ei adverse asupra derulării afacerilor.”

EximBank precizează că, în cadrul acestui program financiar, pe care îl implementează „în baza mandatului special primit din partea statului român, companiile românești pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenționată, precum și garanții de stat, irevocabile și neconditionate, care acoperă maximum 90% din creditele de investiții și creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, exclusiv ca expuneri noi.

Finanțările și garanțiile se acordă până la data limită de semnare a documentației contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul EximBank, dar nu mai târziu de 31.12.2023”.

EximBank reamintește că „se implică activ de aproape 30 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale prin produsele sale specifice de finanțare, garantare și asigurare. Pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei”.

 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

EY România: Anul 2023 va marca o nouă etapă în abordarea digitală a raportărilor și controalelor fiscale

Transparența și schimbul de informații la nivel internaţional vor...

Google sub lupa autorităților antitrust în SUA. Ar putea fi divizat gigantul?

Este oare posibil ca „era Google” să se apropie...

Peste 58% din români vor să își schimbe jobul în 2023, în timp ce 55,4% vor să facă o reconversie profesională în următorii 5...

Criză, scumpiri, război, sărăcie - cuvintele-cheie care ne guvernează...

România în proceduri de infringement și în domeniul energiei și climei

Comisia Europeană solicită CROAȚIEI, UNGARIEI și ROMÂNIEI să prezinte...