Genesis Property: La un an de pandemie, aproape 55% dintre angajați lucrează parțial sau exclusiv de la birou

Date:

Aproximativ 55% dintre angajații care au răspuns unui sondaj recent inițiat de Genesis Property susțin că lucrează în prezent fie parțial (17,3%), fie exclusiv de la sediul companiei (37,4%). Aproape 41% dintre respondenți se declară mulțumiți de actualul mod de lucru, în contextul în care 4 angajați din 10 susțin că biroul lor este acum mai sigur decât la începutul pandemiei, mai arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deține West Gate Business District și Novo Park.

Declarată în mod oficial în martie 2020, pandemia a adus schimbări majore în modul de lucru al angajaților, la nivel global. După un an, optimismul revine încet-încet în rândul angajaților români, pe măsură ce sunt implementate tot mai multe măsuri pentru creșterea siguranței lor la locul de muncă. Totodată, campania de vaccinare este în plină desfășurare, iar pentru 32,4%, vaccinul le oferă speranța că lucrurile vor reveni la normal atunci când va fi atinsă o masă critică de persoane imunizate, în timp ce 40,9% spun că au reușit să găsească un echilibru emoțional chiar și în contextul incertitudinilor pe care le traversează.

Măsuri luate pentru creșterea siguranței la birou

Atmosfera la locul de muncă este destul de optimistă, spun 40,6% dintre respondenți, pe măsură ce oamenii devin tot mai încrezători într-o evoluție pozitivă a situației pe termen lung. Alți 45% spun că percepția lor și a colegilor despre contextul în care se află acum, un an mai târziu, este neutră și doar 14,4% spun că au o percepție mai degrabă negativă și o lipsă de încredere în viitor.

„Deși 2020 a venit cu multiple provocări, oamenii sunt astăzi ceva mai optimiști decât erau în primele luni de pandemie. Măsurile pentru protejarea sănătății implementate în clădirile de birouri, multe dintre ele recomandate de standardul The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), au avut o contribuție importantă în recâștigarea încrederii, chiar dacă parțială, alături de progresele privind vaccinarea populației. Suntem însă abia la început, dar cu măsuri coerente pentru sănătate aplicate în spațiile în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului vom reveni tot mai mult la o nouă normalitate și angajații își vor relua activitatea la birou la scară largă”, spune Darren Allen, director de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.

Darren Allen, Genesis Property

33,7% dintre respondenți spun că în clădirea de birouri unde lucrează au fost deja implementate mai multe măsuri pentru siguranța lor. Alți 48,3% spun că au observat unele îmbunătățiri, însă mai e nevoie de măsuri suplimentare care să-i facă să se simtă mai liniștiți atunci când lucrează la birou. Inițiat în aprilie 2020, la scurt timp după începerea pandemiei, IMMUNE™ propune peste 120 de măsuri relevante pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care își desfășoară activitatea în clădire le poate aplica pentru a îmbunătăți reziliența birourilor.

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre viitorul birourilor și perspectiva reîntoarcerii la birou a fost desfășurat în februarie-martie 2021 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.183 de utilizatori de internet din toată țara. Aproape 59% dintre participanți sunt femei, aproximativ 60% au vârsta între 25 și 40 de ani și 9 din 10 sunt angajați full-time.

__________

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în industrie, compania deține peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A care găzduiesc peste 20.000 de angajați: Novo Park din Pipera și West Gate Business District din zona Militari. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...