Google Cloud lansează serviciul de găzduire a nodurilor Ethereum

Date:

 

Google Cloud a anunțat prin intermediul unei postări pe blog că lansează un „Blockchain Node Engine”. Compania spune că va fi o găzduire de noduri complet gestionată pentru dezvoltarea web3. Deocamdată, proiectul se va concentra în principal pe blockchain-ul Ethereum.

Găzduirea nodurilor este un proces intensiv în ceea ce privește datele și energia. Este logic ca firme precum Google să treacă la adoptarea unei abordări de tip „târnăcoape și lopeți” față de această tehnologie emergentă, deoarece permite altor companii să dezvolte proiecte, folosind platforma sa doar pentru a ajunge acolo. 

În acest fel, compania poate evita procesul de inovare și dezvoltare, care necesită o muncă intensivă și costuri mari, și se poate concentra, în schimb, pe obținerea de profit din găzduirea acestui mediu. Este un quid pro quo și pentru companiile care aleg platforma sa, deoarece elimină o parte din stresul legat de construirea și găzduirea propriilor noduri, lăsându-le spațiul necesar pentru a construi dApps. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...