Guvernul a aprobat trei acte normative pentru agricultori

Date:

Guvernul a adoptat trei acte normative esențiale pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a activităților din agricultură, a anunțat Marius Micu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Este vorba de suplimentarea cu 175,95 mil. lei a sumelor pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură. Valoarea totală a schemei de ajutor de stat în anul 2021 se ridică la 569 mil. lei. Prin această hotărâre sunt diminuate costurile de producție prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize și este încurajată continuarea activităților în agricultură.

De asemenea, peste 800.000 de fermieri vor beneficia de capital financiar pentru lucrările specifice de toamnă prin adoptarea unei hotărâri privind stabilirea pentru anul 2021 a cuantumului per hectar al plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine.

În același timp, a fost prelungită până la 31 decembrie 2022 schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, schema care prevede acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, mai arată Marius Micu.

Articol preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...