Hagag Development Europe a prezidat deschiderea zilei de tranzacționare la Bursa din Tel Aviv

Date:

Oficialii companiei Hagag Development Europe împreună cu echipa din Tel Aviv au deschis la 24 octombrie 2021 ziua de tranzacționare la Bursa din Tel Aviv prin participarea la emblematica ceremonie de deschidere a pieței (Opening Bell Ceremony), în calitate de invitați de onoare, devenind parte, oficial, din familia TASE.

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a listat cu succes la Bursa din Tel Aviv după derularea unei oferte publice inițiale de vânzare pentru 25% din acțiunile companiei, prin care a atras fonduri de aproximativ 28 de milioane de euro. Capitalizarea anticipată a companiei a depășit 112 milioane de euro. 

Hagag Development Europe subliniază că „în perioada activă, 22 – 24 august 2021, oferta a fost suprasubscrisă de investitorii instituționali și de retail, aceștia dovedind un interest considerabil pentru organizație și pentru proiectele din România, încă din prima zi de tranzacționare. La încheierea ofertei, prețul final per acțiune a fost stabilit la 1,099 ILS (1,45 RON)”. 

Yitzhak Hagag, cofondator și acționar al Hagag Development Europe:  „Am deschis piața din România către investitorii din Israel prin lansarea primului IPO pentru emiterea de obligațiuni corporative în anul 2018, însă aderarea la TASE în postura de companie publică ne oferă o expunere considerabilă față investitorii internaționali prin intermediul ofertei globale. Avem planuri ambițioase pentru București și ne dorim să ne consolidăm prezența pe plan local atât din punct de vedere al portofoliului, cât și din cel al segmentelor de piață reprezentate, iar capitalul tranzacționat până acum și accesul propriu-zis la piața de capital internațională ne vor susține în ceea ce privește creșterea volumului și dimensiunea proiectelor viitoare”.

Hagag Development Europe a început tranzacționarea în data de 25 august, sub simbolul bursier HGGE. În doar o două luni de la listare prețul acțiunilor a crescut cu peste 43%, depășind în prezent 1,470 ILS (1,95 RON).

Hagag Development Europe este cunoscut ca „un investitor și dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale și comerciale în România. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea mai multor clădiri și proiecte situate în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului și este singurul jucător de pe piața locală care plasează investiții semnificative în dezvoltarea și creșterea segmentului de nișă al reînnoirii urbane prin reconversia clădirilor vechi, istorice, cu prezență arhitecturală unică”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cometex inaugurează cel de-al 11-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul  Hunedoara 

Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale deschide pe 28...

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...