Impozitul pe cifra de afaceri va afecta companiile cu venituri de peste un milion euro

Date:

Marile companii care înregistrează venituri de peste un milion de euro vor avea de suferit de pe urma impozitului pe venit, iar una din trei va fi expusă insolvenței, potrivit unei analize realizate de Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari (AAFBR).

Studiul analizează efectele care vor apărea după introducerea impozitului pe venitul companiilor, măsură introdusă recent în programul de guvernare.

Potrivit acestuia, aproximativ jumătate din firmele active în România sunt expuse unor impozite în creștere începând cu anul 2018, în timp ce 60% dintre acestea nu vor putea suporta povara fiscală suplimentară. Astfel, aproximativ una din trei companii care activează în România este expusă riscului de a intra în insolvență din cauza noilor măsuri fiscale privind impozitarea tuturor firmelor în funcție de venit.

„Personal, cred că ar fi mai indicată o intervenție chirurgicală asupra cauzei, respectiv identificarea companiilor care reduc sau evită impozitarea profitului la nivelul real și normalizarea acestuia, conform realității. Dacă nu se înțelege și nu se rezolvă cauza, se va trata efectul într-un mod greșit”, a afirmat Iancu Guda.

Potrivit studiului, impactul diferă semnificativ de la un sector la altul, în funcție de nivelul veniturilor (rulajele) și al profiturilor obținute.

„Doar două sectoare vor înregistra un nivel mediu al impozitării inferior celui actual, respectiv sănătatea și asistența socială (-6%) și tranzacțiile imobiliare (-27%)”, potrivit analizei.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă provocare pentru Green Deal  

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Studiu: 38% din românii care își împart cheltuielile cu partenerul sau familia nu își monitorizează plățile

38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul...

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...