În luna aprilie, în România vor ajunge cu aproximativ 15% mai mulți bani din diaspora

Date:

Numărul transferurilor din diaspora către România va crește cu aproximativ 15% în luna aprilie, în comparație cu luna anterioară, potrivit estimărilor companiei de transferuri internaționale de bani TransferGo.

Un studiu realizat de TransferGo a relevat că motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în țară este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase acasă – în proporţie de 70%, în vreme ce pentru 25% dintre români scopul este de a economisi într-un cont din România.

„Mulți români din diaspora vor relua tradiția de a petrece Paștele în România datorită relaxării restricțiilor de călătorie, însă, la fel ca în ultimii 2 ani, majoritatea aleg în continuare să își sprijine financiar, de la distanță, familiile din țară.  Noi venim în întâmpinarea lor cu comisioane mici și rapiditate în efectuarea transferurilor, mai ales că mulți se mobilizează cu aproximativ o săptămână înainte de Paște să trimită bani celor de acasă”, a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.   

Comparativ cu anul precedent, în 2021 TransferGo a înregistrat și o creștere cu 30% a transferurilor efectuate către România din țările nordice și Germania, ceea ce indică faptul că mulți români s-au orientat în ultimii doi ani către țări cu o situație politică și economică mai stabilă. Mai mult, potrivit unor date interne ale companiei, ca urmare a unor evenimente internaționale precum Brexit sau pandemia, 15% din clienții platformei și-au schimbat deja adresa de reședință din Regatul Unit cu una din țările nordice sau Germania, în timp ce un număr considerabil de români s-au întors în aceeași perioadă din UK, cu intenția de a se reloca ulterior într-o țară cu o situație mai stabilă, unde pot câștiga venituri mai mari. În ceea ce privește numărul global de clienți, în 2021 compania a atins 3,5 milioane de utilizatori. Dintre aceștia, românii se clasează la loc de cinste, numărându-se printre cei mai fideli utilizatori ai serviciului, cu cea mai bună rată de retenție.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...