Înaltă certificarea internațională pentru compania Doripesco

Date:

Doripesco Prod SRL, definită prin faptul că este „prima companie românească construită pe principiile pisciculturii multifuncţionale, un sistem integrat: producție – procesare – comercializare”, a obţinut o recunoaştere importantă la nivel mondial: certificarea IFS Food – International Featured Standards Food), reprezentând unul dintre cele mai înalte standarde de calitate internațională privind siguranța alimentară, cu obiectivul „de a crea un sistem performant de evaluare unitară (formulări și proceduri de audit) pentru siguranța produselor fabricate, prin respectarea procedurilor și înregistrărilor conform proceselor tehnologice”.

După cum descrie Doripesco procesul de evaluare, „implementarea IFS Food a început cu un audit-diagnostic realizat de firma Inaq Consulting în cadrul secției de procesare pește, în perioada 28-29.09.2017. În baza raportului de audit a început procesul de implementare, care a durat 1 an de zile. În acest timp, au fost alocate resurse atât pe parte de infrastructură, mediu de lucru, procese tehnologice, cât și pe parte de îmbunătățire și perfecționare a sistemului deja existent. În perioada 29-31.10.2018 s-a realizat auditul inițial de certificare IFS FOOD 6/6.1, de către organismul de certificare IFS acreditat, Bureau Veritas. Certificatul IFS FOOD Versiunea 6.1 a fost obținut de către S.C Doripesco Prod SRL pentru toate categoriile de produse listate pe piață în acest moment”.

Ruxandra Coc, director de dezvoltare, subliniază că „având la bază conceptul de piscicultură multifuncțională, echipa Doripesco a ales să facă diferenţa pe piaţa românească, adresându-se unei anumite nişe: consumatorul de produse premium, bine informat vis-a-vis de ingredientele produselor şi care preferă peştele autohton, mereu proaspăt. Încurajăm o alimentaţie responsabilă, iar peştele a fost şi rămâne o sursă de sănătate. În plus, standardele de calitate au fost și vor rămâne o prioritate pentru noi.”

Cu o apreciere integratoare, directorul general Dorin Crizbășan conchide: „Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesie și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu producția de preparate și specialități pescărești, dar și cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul).”

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...