Încurajarea potențialului de dezvoltare profesională a tinerelor

Date:

Organizația Junior Achievement (JA) Romania și compania de servicii financiare Metropolitan Life au organizat două sesiuni interactive „IDay pentru educație”, în care peste 100 de eleve de liceu din București și din alte 12 localități au fost încurajate „să își dezvolte viziunea proprie asupra măsurilor necesare pentru susținerea tinerelor în procesul de integrare profesională, de adaptare la specificul și dinamica job-urilor, dar și pentru tranziția către carierele viitorului”.

Organizatorii anunță că, „utilizându-și abilitățile de comunicare, de leadership și gândire creativă, elevele au lucrat în echipe, alături de 11 voluntari Metropolitan Life, pentru a elabora proiecte ce vizează creșterea procentului de tinere absolvente angajate pentru poziții entry level. În elaboarea proiectelor, elevele au avut în vedere soluții pentru modalitățile de recrutare și training, oportunități de învățare continuă și dezvoltarea de abilități, acțiuni pentru integrarea în echipă și oportunități de evoluție în carieră.

Câteva dintre soluțiile care au atras atenția prin modalitățile de integrare și fezabilitate sunt: susținerea tinerelor din medii defavorizate, cursuri de dezvoltare personală și sesiuni de coaching ca sistem de motivare și recunoaștere a performanței.

Totodată, aceste soluții exprimă nevoile de formare și suport în integrarea profesională, așa cum sunt ele percepute de tineri.

Cele două activități fac parte din inițiativa globală a Fundației MetLife de acțiune conform principiilor diversității, echității și incluziunii pentru încurajarea și dezvoltarea potențialului de carieră al femeilor”.

Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life, overseeing CZ, SK, HU, BU and UA: „Ne bucurăm să fim din nou alături de Junior Achievement ca parteneri în atingerea unui obiectiv comun: sprijinirea dezvoltării continue a educației. Acest proiect oferă tinerelor la început de drum ocazia să pășească cu încredere în direcția oportunităților profesionale la care visează. Le mulțumesc voluntarilor Metropolitan Life care s-au implicat activ în proiectul IDay pentru educație, contribuind astfel la evoluția elevelor și la dezvoltarea de abilități esențiale pentru viitorul acestora.”

Eliza Dinu, unul dintre voluntarii Metropolitan Life implicați în proiect: „Mi-a plăcut interacțiunea cu tinerele, cu precădere mi-a plăcut deschiderea și naturalețea cu care au abordat tema dată.” 

Junior Achievement reamintește că „a dezvoltat anterior în România, cu susținerea Metropolitan Life și a Fundației MetLife, proiectul internațional Life Changer (Schimbăm vieți) dedicat incluziunii financiare a tinerilor prin dezvoltarea abilităților economico-financiare, antreprenoriale și facilitarea accesului pe piața muncii”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...