Inițiativă privată de simulare în condiții de examen a bacalaureatului la informatică

Date:

Compania WellCode, specializată în cursuri de programare IT, servicii de mentorat și pregătire a olimpicilor la informatică, organizează o sesiune gratuită de simulare a probă de informatică a bacalaureatului marți, 29 iunie,  între orele 19.00 și 22.00.

Este o inițiativă privată, independentă de planurile de suport realizate de Ministerul Educației, a fondatorului companiei WellCode, Petru Trîmbițaș (foto, 27 de ani), olimpic medaliat la informatică, absolvent în specialitate al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, deținător de expertiză acumulată în SUA la Facebook și la Google, care precizează: „Analizând anul școlar extrem de greu pentru toți elevii din România și condițiile dificile în care s-au desfășurat cursurile online, am decis, împreună cu echipa WellCode, să oferim viitorilor absolvenți de liceu cu profil Informatică posibilitatea unui test independent al nivelului cunoștințelor acumulate. Este o simulare pe care o punem la dispoziția elevilor interesați pentru o ultimă autoevaluare. Sesiunea va fi organizată în condiții de examen, accesul în sala virtuală de simulare va fi posibil începând cu ora 19.00 și închis la 22.00, iar elevii vor afla rezultatul în scurt timp de la terminarea simulării. Subiectele de examen au fost concepute de noi, având în vedere experiența pe care am dobândit-o în ultimii patru ani, atât în pregătirea participanților la olimpiadele de profil, cât și a rezultatelor excelente obținute de absolvenți de liceu cu profil informatică la examenul de bacalaureat în anii trecuți. Sesiunea este disponibilă și elevilor de liceu care se pregătesc pentru bacalaureatul de anul viitor și vor să își testeze cunoștințele la informatică dobândite până acum. Elevul care va avea cel mai bun rezultat la simulare, va primi acces gratuit la un curs nou web.wellcode, pe care îl vom lansa în luna octombrie a acestui an”.

Compania WellCode informează că „smularea va include teste tip grilă și probleme, pe modelul testelor de antrenament din timpul școlii. Pentru a oferi acces cât mai multor tineri, compania a creat un grup special pe Facebook, unde va posta, în timp util, informațiile despre simulare și va răspunde întrebărilor privind înscrierea: https://www.facebook.com/groups/bac.admitere.info.  

Pentru a participa la simulare, elevii se vor înscrie pe platforma www.wellcode.ro”.  

Compania WellCode, fondată de Petru Trîmbițaș în urmă cu patru ani, se caracterizează prin „trei linii de business: reconversie profesională pentru cei care vor să facă din programare o profesie, cursuri care oferă upgrade profesioniștilor IT sau din domenii tehnice și pregătirea gratuită a elevilor pentru Olimpiada de Informatică ori examene. Compania are o echipă de 22 de profesioniști, cel mai tânăr angajat fiind elev în clasa XII, care se pregătește și el de Bacalaureat. De la înființare și până în prezent, pe platforma wellcode.ro s-au înscris peste 100.000 de persoane, mezinul cursurilor fiind un elev de 11 ani, iar cel mai vârstnic fiind pensionar. Pentru 2021, compania estimează că va depăși pragul de un milion de euro cifră de afaceri și se pregătește să ducă programele proprii pe piața din Statele Unite ale Americii”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...