INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 20,7% în ianuarie 2018

Date:

Cifra de afaceri din industrie s-a majorat, în termeni nominali, în ianuarie, cu 20,7% în comparație cu aceeași lună din anul 2017, relevă datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Cea mai importantă creștere a fost consemnată în industria prelucrătoare (+21,9%), în timp ce industria extractivă a înregistrat un recul de 6,7%, potivit Agerpres.

De asemenea, în intervalul analizat, pe marile grupe industriale, majorări ale cifrei de afaceri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+23,9%), industria bunurilor intermediare (+23,2%), industria energetică (+19,8%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+14,1%) și industria bunurilor de uz curent (+13,2%).

Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 17,2%. Datele statistice arată, totodată, ca pe marile grupe industriale au fost semnalate creșteri în: industria bunurilor intermediare (+8,3%), industria bunurilor de capital (+7,3%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,2%). La polul opus s-au situat industria energetică și industria bunurilor de uz curent, cu scăderi ale afacerilor cu 9,7%, respectiv 8,6%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din...

Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la...

RetuRO le oferă sprijin operatorilor HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare

În calitate de administrator al Sistemului Garanție-Returnare, unul dintre...