Institut Confucius al Anului 2017, la Universitatea Bucureşti

Date:

Institutul Confucius al Universităţii din Bucureşti a fost distins cu titlul de Institut Confucius al Anului 2017. Ceremonia s-a desfășurat la Xi’an, sub egida Conferinţei Anuale a Institutelor Confucius, organizate de Hanban, Sediul General al Institutelor Confucius. Distincția a fost remisă din partea vicepremierului Republicii Populare Chineze, Liu Yandong, rectorului Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru și directorului român al Institutului Confucius al Universităţii din Bucureşti, prof. univ. dr. Luminița Bălan.

Titlul de Institut Confucius al Anului se acordă „în urma evaluării performanţelor fiecărui institut în plan academic, didactic și cultural”. Din 525 de astfel de institute existente actualmente în lume, 25 au primit distincţia anul acesta.

Institutul Confucius al Universității din București a fost înfiinţat în 2013 în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing. În acest moment, deţine o reţea de cursuri de limbă şi cultură chineză în universitate şi în unităţi de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Craiova, Suceava, Giurgiu, inclusiv cu Clase Confucius la Colegiul Economic „A.D. Xenopol” din Bucureşti şi la Colegiul ,,Ferdinand I” din Bacău. De asemenea, organizează conferinţe ştiinţifice internaţionale, dezbateri lunare pe diverse teme, lansări de carte.

În 2016, la Conferinţa Anuală a Institutelor Confucius, prof. univ. dr. Luminița Bălan a fost distinsă cu Premiului de Excelenţă pentru rezultate deosebite în promovarea limbii şi culturii chineze în România.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la...

RetuRO le oferă sprijin operatorilor HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare

În calitate de administrator al Sistemului Garanție-Returnare, unul dintre...

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...