Întâlniri B2B ale diplomaților români cu sarcini economice și comerciale cu oameni de afaceri 

Date:

La Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) au avut loc în perioada 5-7 iulie a.c. întâlniri B2B ale consilierilor economici din ambasadele și consulatele generale ale României cu reprezentanți ai comunității de afaceri românești. Evenimentul a fost organizat de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE) în parteneriat cu CCIB, în cadrul „Săptămânii diplomației comerciale (SDC)”, desfășurate la București, în perioada 3-7 iulie 2023.

Iuliu Stocklosa, președintele CCIB: „Ne-am bucurat de o prezență peste așteptări din partea comunității de afaceri. Timp de trei zile, peste 600 de manageri și antreprenori din toate domeniile de activitate, atât din București cît și din alte județe, și-au prezentat oferta și propunerile de cooperare, au avut discuții tehnice cu cei 50 diplomați cu sarcini economice și comerciale, precum și cu managementul, responsabilii de țări și proiecte din cadrul Departamentului de Comerț Exterior al ARICE, pe subiecte precum: oportunități de intrare a companiilor autohtone pe piețele țărilor de reședință, pe diverse domenii de activitate, atragerea de investiții străine în România, exemple de bună practică, cadrul juridic și fiscal aplicabil, caracteristici economice și politice ale fiecărui stat de reședință. Așadar, informații valoroase, obținute direct de la sursă.”

CCIB subliniază că „au onorat evenimentul, participînd activ la întâlniri și oferind consultanță celor interesați, președintele ARICE, dr. Rareș-Ștefan Burlacu, secretar de stat și vicepreședintele Agenției, dr. Doru-Claudian Frunzulică, subsecretar de stat, inițiatorii organizării acestei ediții a SDC.

De asemenea, participanții la eveniment au avut posibilitatea de a vizita și o miniexpoziție cu produse românești organizată de Patronatul din Industria de Conserve din Legume şi Fructe şi Conserve Mixte Romconserv, împreună cu alte firme și companii românești producătoare și interesate de internaționalizarea afacerilor (conserve din fructe și legume, inclusiv sucuri și alte băuturi răcoritoare, produse cosmetice și pentru întreținerea casei, apă minerală, apă alcalină și mineralizată, pufuleți și bomboane, produse de patiserie și de cofetărie, produse din prelucrarea alunelor de pădure, diverse sortimente de bere și chipsuri), pentru care există interes de promovare pe piețele internaționale”.

Foto: CCIB

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)