„Invest in Romania”, la Ploieşti

Date:

Seria evenimentelor “Invest in Romania”, organizate de Consiliul Naţional al Întreprinderilor private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) cu scopul promovării oportunităţilor pentru investiţii la nivel regional şi stimulării exporturilor româneşti, a continuat la Ploiești cu a treia ediție, având ca parteneri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, gazda manifestorii fiind Centrul de Afaceri „Lumina Verde”.

Având ca obiectiv principal promovarea potențialului investițional al regiunii, reuniunea a permis prezentarea unor oportunități de dezvoltare locală și de finanțare a activității mediului privat. În context, au fost expuse facilitățile oferite de parcurile industriale din zonă.

Liviu Rogojinaru, președintele CNIPMMR, a subliniat importanţa deosebită a manifestării prin faptul că a pus „față în față mediul afaceri care produce în mod direct cu reprezentanții diplomatici ai României din cele mai importante țări și cu reprezentanți ai guvernului și cu alţi factori de decizie implicați în activitățile economice ale țării”.

La rândul său, Florin Jianu (CNIPMMR) a apreciat că, “pentru a se internaționaliza, mediul de afaceri are nevoie de câteva instrumente: un program de internaționalizare a afacerilor românești, agenții regionale de atragere de investiții, resursă umană bine pregătită”.

Reprezentanţi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, coordonatori și directori de direcții din Europa, Europa Necomunitară și Asia Centrală, Africa și Asia, Orientul Mijlociu și zona Golfului, au prezentat oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti, tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

Au participat în calitate de invitaţi Cornel Brezuică – președintele Administrației Fondului pentru Mediu (care a prezentat mesajul viceprim-ministrului Grațiela Gavrilescu), Ilan Laufer – secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Bogdan Andrei Toader – președintele Consiliului Județean Prahova, Adrian Florin Dobre – primarul municipiului Ploiesti, Mădălina Lupea – prefectul județului Prahova, Florin Duma – președintele PIMM Prahova.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...