Investiție a companiei Dyson în inovații tehnologice de îngrijire a părului

Date:

Compania Dyson investește jumătate de miliard de lire sterline pentru „a-și extinde și accelera cercetarea și dezvoltarea tehnologică în ceea ce privește portofoliul său de produse de îngrijire a părului, plănuind să lanseze 20 de noi produse de beauty în următorii patru ani. Investiția va viza deschiderea de noi laboratoare de cercetare, atât pentru a facilita înțelegerea mai bună a diferitelor tipuri de păr și a deteriorării acestora, cât și pentru a stimula progresul tehnologic în materie de produse de îngrijire a părului. 

Pe lângă această investiție, Dyson a publicat și rezultatele celui mai cuprinzător studiu efectuat de companie până acum privind îngrijirea părului, în care investighează diferitele tipuri de păr, obiceiurile de coafare ale oamenilor și percepțiile acestora asupra sănătății părului. Cercetarea s-a derulat pe 23 de piețe și a avut drept respondenți un număr de 23.000 de oameni, permițând inginerilor Dyson să dobândească o înțelegere mai profundă asupra îngrijirii părului”. 

Dyson accentuează că înțelegerea utilizatorilor este o componentă esențială a procesului de concepere a designului de produs în cadrul companiei, componentă susținută de știință și cercetări în domeniu: „Potrivit studiului Dyson, 7 din 10 respondenți spun că părul lor este deteriorat și prezintă mătreață, iar căderea părului și părul cărunt sunt preocupări principale. Cu toate acestea, 67% dintre respondenți menționează că părul lor este sănătos, în ciuda faptului că este deteriorat.

Studiul mai arată percepția oamenilor asupra aspectului sănătos al părului, un procent de 36% descriind părul sănătos ca fiind strălucitor, neted (29%) și atribuindu-l unui scalp sănătos (26%)”.

Rob Smith, Dyson Senior Principal Hair Scientist: „Mătreața, căderea părului și firele albe nu sunt forme de deteriorare, ci probleme ale scalpului și ale creșterii părului. Deteriorarea acestuia se referă la degradarea cuticulei și a cortexului părului, ceea ce poate duce la păr cu aspect electrizat, lipsit de strălucire sau cu tendință de rupere. Cel mai bun mod de a obține un păr sănătos este prevenirea și reducerea la minimum a expunerii la cauzele de deteriorare. Printre acestea se numără expunerea la căldură extremă, care afectează structura firului de păr, devenind astfel mai predispus la rupere și la despicarea vărfurilor.” 

Referitor la îngrijirea părului, „rezultatele studiului global Dyson arată și că 8 din 10 persoane își spală părul în fiecare zi sau o dată la 2 zile. De asemenea, 6 din 10 consumatori și-au schimbat obiceiurile de coafare acasă, un procent de 17% își coafează părul mai puțin și folosind mai puține produse pentru păr (9%), iar cel puțin 20% au revenit la rutinele lor de dinainte de pandemie și acest lucru continuă să evolueze. Cu toate acestea, se observă o continuitate în întreținerea și coafarea părului, fixativul de păr, produsele hidratante, potențiatorii de strălucire și balsamurile standard fiind folosite de 3-4 ori pe săptămână”.

Rob Smith: „Cât de des vă spălați părul depinde de tipul de păr, de activitatea desfășurată și de mediu. Spălarea excesivă poate fi foarte dăunătoare, îndepărtând de pe scalp uleiuri naturale și lăsând părul uscat. În general, cu cât părul sau scalpul este mai gras, cu atât mai mult poți lua în considerare să-ți speli părul mai des. Părul drept își poate pierde forma mai ușor din cauza acumulării de uleiuri, în timp ce părul creț sau ondulat absoarbe uleiurile și necesită mai puțină spălare. Este important să fii blând cu scalpul și să folosești șampoane potrivite tipului tău de păr. Aveți grijă să luați în considerare, de asemenea, nivelurile de poluare din mediul în care locuiți, deoarece o combinație între aerul poluat și elemente ultraviolete poate provoca niveluri crescute de deteriorare a părului.”

Dyson reamintește că „în urmă cu șase ani, compania a revoluționat îngrijirea părului prin lansarea uscătorului de păr Dyson Supersonic™ – un aparat care utilizează un flux de aer rapid, controlat și tehnologia de control inteligent al căldurii pentru a usca rapid părul, menținându-l în același timp puternic și sănătos. De atunci, Dyson a dezvoltat o gamă de instrumente de styling concepute pentru a oferi stiluri de coafare pentru toate tipurile de păr, limitând expunerea la daunele provocate de căldura extremă. Performanța instrumentelor de styling Dyson este rezultatul unui deceniu de cercetare – de la structura părului până la dinamica fluxului de aer – înțelegând în același timp efectul daunelor termice, mecanice și chimice asupra părului”.

Dyson este recunoscută ca „o companie globală de cercetare și tehnologie cu operațiuni de inginerie, cercetare, dezvoltare, producție și testare în Singapore, Marea Britanie, Malaezia, Mexic, China și Filipine. După ce a început totul într-o magazie din Marea Britanie, compania Dyson a crescut constant de la înființarea sa în 1993. Astăzi, compania are un sediu global în Singapore și două campusuri tehnologice în Marea Britanie, care se întind pe o suprafață de peste 800 de acri în Malmesbury și Hullavington. Din 1993, Dyson a investit peste 1 miliard de lire sterline în birourile și laboratoarele sale din Wiltshire, care găzduiesc cercetarea, proiectarea și dezvoltarea viitoarei tehnologii Dyson. Dyson este deținută de familie și are peste 14.000 de angajați la nivel global, inclusiv o echipă puternică de 6.000 de ingineri. Compania vinde produse în 84 de piețe, în peste 260 de magazine Dyson Demo, dintre care un număr de 40 vor fi în total deschise până la finalul anului 2022, inclusiv un nou magazin Dyson Virtual Reality Demo”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...