Investiție a unei companii clujene în Bavaria, susținută de AHK România

Date:

Compania Oves Enterprise din Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de software, cu afaceri de circa 14 milioane de lei în 2021, își deschide un birou la München, cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

Mihai Filip, CEO al companiei: „Informații cu privire la potențialul pieței și stakeholderi am obținut în cadrul workshop-ului Discover digital Bavaria, organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Invest in Bavaria și astfel ne-am conturat planul de acțiune. Parcurgem trei pași importanți: primul este cel de identificare a nevoii companiilor, cel de-al doilea, câștigarea încrederii și aici faptul că avem birou și persoane de contact cu care să vorbească aceeași limbă este un mare plus și cel de-al treilea, încheierea contractului. 90% din companiile care parcurg primii doi pași semnează cu noi. Timpul de la identificarea nevoii pană la contract s-a scurtat de la 3-6 luni de zile la o lună, datorită urgenței de livrare a proiectelor. Mai mult, ne ducem acolo unde este cerere, respectiv următorul pas este Berlinul, capitala europeană a startup-urilor.” 

AHK România subliniază că „sprijină investițiile în Germania prin consultanță preliminară gratuită și intermediere de contacte”. Sebastian Metz, director general al AHK România: „În calitate de reprezentanță a landului Bavaria în România, consiliem de 20 de ani competent companiile bavareze la intrarea pe piața din România, dar, cum arată și exemplul companiei Oves Enterprise, și companii românești care doresc să se extindă în Bavaria. Observăm la companiile românești tot mai mult interes și potențial de a deveni active pe piețe externe și nu putem decât să ne bucurăm de această evoluție. Oferim suportul necesar schimbului de experiență și informații utile dezvoltării unei afaceri profitabile.”

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...