Investiție la Reșița intermediată de AHK România

Date:

Compania germană EMZ, producător în domeniile electrocasnice și de mediu, cu sediul în Nabburg, Bavaria, investește circa 5 milioane de euro într-o nouă unitate de producție la Reșița. Investiția va genera într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă și în perspectivă, 500 de locuri de muncă. De asemenea, este vizată colaborarea cu Centrul Universitar UBB din Reșița. Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022. 

Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la EMZ: „Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv și de încredere din partea echipei AHK ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei”. 

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – AHK Romania susține investiția, reconfirmându-și sprijinul acordat multor proiecte de investiții germane și colaborării cu administrațiile locale. Sebastian Metz, directorul general al AHK România, subliniază în acest sens: „Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”.

Foto: AHK România

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...