Investiție privată în #ClaseDePoveste

Date:

Asociația Zi de Bine, cu un buget de 20.000 euro asigurat de partenerii strategici Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank, a amenajat împreună cu Organizația Umanitară Concordia două Clase de Poveste la Școala Primară Concordia din Ploiești, de care vor beneficia copii din medii vulnerabile: o clasă pentru elevii din clasa pregătitoare și o clasă multifuncțională pentru diverse activități interactive (consiliere individuală, ateliere de învățare, dezvoltare personală) cu elevi, profesori și părinți.  

Realizatorii subliniază că „fondurile alocate acestui proiect au permis nu doar amenajarea, ci și dotarea celor două spații interioare cu materiale specifice pentru organizarea atelierelor de artă și muzică (șevalete, instrumente muzicale, panouri de expus lucrările etc.). În același timp, grădina pedagogică deja existentă în campus va fi completată cu băncuțe multi-funcționale pentru desfășurarea orelor de curs în aer liber și cu alte ustensile pentru grădinărit, astfel încât chiar și copiii care locuiesc în oraș să se bucure de beneficiile lucrului cu plantele”.   

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „Cele două Clase de Poveste pe care le-am amenajat în această lună înseamnă nu doar un spațiu prietenos, în care să-ți placă să vii în fiecare zi ci și o șansă în plus ca fiecare copil să progreseze în ritmul lui și mai ales, într-un cadru în care emoțiile sale să fie înțelese și acceptate, să aibă libertatea să se exprime, să viseze și să construiască un viitor mai luminos”.

Diana Certan, director executiv al Organizației Umanitare Concordia: „Școala Primară Concordia este prima școală incluzivă din România și și-a început activitatea în anul 2020, la Ploiești. La început aveam o clasă pregătitoare cu 19 elevi, urmând ca în fiecare an să mai suplimentăm cu câte o nouă clasă pregătitoare. Astfel, în prezent, în cadrul școlii sunt 20 de copii înscriși în clasa întâi și alți 25 la noua clasă pregătitoare. Avem multe proiecte pe listă pe care ne dorim să le desfășurăm în noile spații și care, cu siguranță, îi vor bucura pe cei mici și îi vor ajuta, de asemenea, să se integreze mai rapid”.

Cei care doresc să susțină suplimentar acest proiect,  o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Asociația Zi de Bine reamintește că scopul ei este „acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”. 

Concordia, cu un istoric de 30 de ani în România, este definită ca „o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...