Investitorii individuali continuă să aibă încredere în producătorii de vehicule electrice, în ciuda recentelor scăderi ale acțiunilor

Date:

  • Tesla depășește Nio și devine cea mai deținută acțiune pe eToro în al doilea trimestru
  • GameStop rămâne în top 10, demonstrând că așa-numitele acțiuni „meme” sunt departe de a fi un trend trecător
  • Investitorii își păstrează curajul în ciuda îngrijorărilor legate de inflație

Investitorii individuali rămân optimiști în ceea ce privește producătorii de vehicule electrice, în ciuda recentelor probleme legate de prețul acțiunilor acestora, arată datele globale ale utilizatorilor de pe platforma de investiții multi-active eToro.


În al doilea trimestru, Tesla și Nio sunt cele mai deținute două acțiuni la nivel global pe eToro, Tesla depășindu-și rivalul chinez pentru a ocupa primul loc în top. Cu toate acestea, Nio se află pe primul loc în România, înaintea Tesla.

Prețurile acțiunilor Tesla și Nio au scăzut cu 6.9% și, respectiv, 0.5% de la începutul anului, după 12 luni de creșteri constante și impresionante. La nivel global, eToro a înregistrat o creștere modestă de 4% a utilizatorilor care dețin acțiuni Tesla în acest trimestru față de trimestrul trecut, în timp ce numărul celor care dețin acțiuni Nio a scăzut cu 8%, ceea ce sugerează că sentimentul față de rivalul chinez al Tesla s-a diminuat. 

Scăderile acțiunilor producătorilor de vehicule electrice au coincis cu o rotație a pieței în general, în contextul în care investitorii au renunțat la sectoarele de creștere, cum ar fi cel de tehnologie și vehicule electrice, din cauza temerilor legate de creșterea inflației. Cu toate acestea, faptul că Tesla, Nio, Apple, Palantir și Microsoft – toate aceste companii sunt considerate, în general, ca făcând parte din sectoare de creștere – rămân în topul celor mai deținute 10 acțiuni la nivel global în al doilea trimestru sugerează că investitorii văd valoare pe termen lung în aceste companii. 

Născută în România și listată la bursă în aprilie, compania UiPath care creează roboți software pentru automatizarea proceselor, a intrat rapid în top 10 al preferințelor românilor, ocupând locul trei în România, în timp ce Microsoft se află pe locul 11. Acțiunile UiPath au avut o evoluție bună de la IPO, cu o creștere de peste 35% pe bursa din New York.

Ben Laidler, strategul eToro pentru piețe globale, comentează: „Inflația este un subiect fierbinte în acest moment, cu multe dezbateri despre modul în care va influența comportamentul investitorilor în următoarele săptămâni și luni. Pe măsură ce țările au început să iasă din lockdown-uri, acest lucru a dus la o creștere inevitabilă a prețurilor, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să se îndepărteze de acțiunile de creștere și să se orienteze către companii cu evaluări mai mici.

Cu toate acestea, popularitatea de lungă durată de care se bucură Tesla și Nio sugerează încrederea investitorilor în sectorul vehiculelor electrice, sector văzut ca o oportunitate de investiții pe termen lung, în ciuda temerilor legate de o perioadă inflaționistă prelungită. Faptul că Apple, Microsoft și Palantir rămân, de asemenea, în top 10 cele mai deținute acțiuni pe eToro la nivel global sugerează, de asemenea, că investitorii cred că recenta criză cauzată de inflație ar putea fi temporară.

eToro susține de mult timp importanța investițiilor în companii pe care le cunoști și le înțelegi. Din datele noastre reiese clar că asta fac investitorii”.

Cele mai populare acțiuni printre clienții eToro la nivel global T2 2021

PozițieAcțiune  T1 2021 poziție  T2 2020 poziție
1Nio Inc.118
2Tesla Motors, Inc.21
3UiPath Inc.N/AN/A
4Palantir Technologies Inc.3N/A
5GameStop Corp New4266
6Apple56
7BioNano Genomics Inc6N/A
8Amazon810
9Asensus Surgical Inc.7684
10Alibaba1334

Sursă: eToro 

Acțiunile din industria de gaming și sectorul criptomonedelor, populare în rândul investitorilor 

Pe altă parte, GameStop Corp a fost a cincea cea mai deținută acțiune în al doilea trimestru. Faptul că rămâne în top 10 sugerează că este mai mult decât o modă trecătoare în rândul investitorilor. 

La începutul acestei luni, eToro a facilitat o schemă pilot care a permis investitorilor să voteze în cadrul AGA GameStop. 63% dintre acționarii GameStop de pe platforma eToro au votat, ceea ce evidențiază devotamentul acestei comunități față de un brand pe care îl iubesc și la revitalizarea căruia investitorii individuali au ajutat în acest an.

Retailerul de jocuri video a vândut săptămâna trecută cinci milioane de acțiuni suplimentare, obținând astfel 1,1 miliarde de dolari pentru a-și finanța planurile de creștere.

Bursa de criptomonede Coinbase Global Inc, care s-a listat la Bursa din New York în aprilie, a fost singura companie nou intrată la nivel global în lista trimestrială a celor mai deținute acțiuni pe platforma eToro, debutând pe locul 8. Acest lucru înseamnă că acum investitorii pot obține o expunere indirectă la criptomonede prin intermediul pieței bursiere, mai degrabă decât să investească direct în criptomonede.

Laidler a adăugat: „Investitorii se confruntă în prezent cu multă incertitudine pe piețe, dar datele noastre arată că aceștia par să se țină de strategiile lor pe termen lung. Este posibil să începem să vedem mai mulți investitori care își diversifică portofoliile dacă băncile centrale precum Federal Reserve, Bank of England și Banca Centrală Europeană își schimbă poziția în privința inflației”.

_________________

Despre eToro
eToro este o platformă de investiții multi-active ce le permite tuturor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes . eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare:

eToro este o companie de servicii financiare autorizată și reglementată în Europa de Comisia Valorilor Mobiliare și Bursiere din Cipru, în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) și de către Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) în Australia.

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Conferință privind mediul antreprenorial și perspectivele dialogului social

 Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din...

MedLife anunță o creștere de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an

MedLife prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului...

Asigurare pentru recuperarea taxelor la maratoane, semimaratoane, curse de biciclete 

Compania Eurolife FFH Asigurări Generale anunță încheierea unui parteneriat...

Business pentru noi perspective domeniului medical 

Doi antreprenori din Cluj-Napoca, Emil Sâncrăian și Bogdan Haș,...