Israelul testează „shekeli digitali” pe bază de ethereum

Date:

Banca Israelului testează pe plan intern propria monedă digitală folosind platforma Ethereum.

Testarea, care este derulată la nivel intern de către viceguvernatorul Andrew Abir, a fost anunțată aparent din greșeală, conform The Jerusalem Post.

Abir a menționat, în cadrul unui panel de discuții la Forumul Fair Value al IDC Herzliya, că banca centrală a Israelului a efectuat teste ale unui shekel digital folosind tehnologia platformei Ethereum, ceea ce i-a luat prin surprindere pe ceilalți participanți la forum.

Cu toate acestea, viceguvernatorul a fost rezervat în ceea ce privește ritmul de lansare, răspunzând: „Am estimat anterior că șansele de a avea un CBDC în cinci ani sunt de 20%. Estimarea mea a crescut puțin în ultimul an, în principal pentru că și alte țări avansează în acest sens. Dar, în continuare, șansele sunt mai mici de 50%”.

Banca declarase într-un raport din luna mai că pregătește un plan pentru modul în care ar putea oferi o monedă digitală rezidenților.

În prezent, Israelul nu este singurul stat care are programe pilot CBDC – Banca Franței a finalizat recent un program de testare care utilizează CBDC pentru decontarea titlurilor de valoare, în timp ce, la începutul acestei luni, Banca Franței și Banca Națională a Elveției au anunțat un parteneriat de cooperare cu Banca Reglementelor Internaționale (BRI) pentru a testa plățile transfrontaliere sub formă de CBDC. 


Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...