JPMorgan face prima tranzacție DeFi

Date:

 

Una dintre cele mai mari bănci de investiții, JPMorgan, a anunțat succesul primei sale tranzacții transfrontaliere DeFi, realizată pe un blockchain public. Tranzacția a fost realizată prin intermediul unui program pilot al Autorității Monetare din Singapore (MAS), care explorează posibilitățile DeFi în cadrul unui ecosistem financiar mai larg.

Tranzacția reprezintă un moment de referință pentru DeFi. Implicarea unor instituții atât de mari din mainstream nu este o performanță mică și evidențiază potențialul de aplicabilitate în întregul sector financiar. Tranzacția a fost realizată pe rețeaua Polygon de tip layer-2 a Ethereum, cu o versiune modificată a protocoalelor de contracte inteligente ale Aave. Tranzacția a implicat dolari singaporezi și yeni japonezi tokenizați, cu simularea cumpărării și vânzării de obligațiuni guvernamentale tokenizate.

În timp ce o mare parte a pieței a fost perturbată de volatilitatea prețurilor, acesta este genul de activitate liniștită, dar cu o influență enormă, care se desfășoară în fundal. Marile instituții nu și-au ținut în loc planurile privind cripto și DeFi în ciuda volatilității – în unele cazuri, chiar au mers mai departe datorita ei, cu evaluări ale prețurilor la niveluri mai atractive. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Luna mai – luna promovării economiei sociale

Luna mai este dedicată promovării economiei sociale, anunță Agenția...

Donație de alimente a clienților Lidl pentru comunități defavorizate 

Compania Lidl România anunță că, în colaborare cu rețeaua...

Camera de Comerț Română din Singapore (RoCham) alege un nou vicepreședinte

Camera de Comerț Română din Singapore (RoCham) are plăcerea...