Kaufland România, buget record de dezvoltare pentru 2021

Date:

Kaufland România, unul din principalii retaileri de pe piața locală, anunță un buget record de dezvoltare în valoare de 375 milioane euro pentru acest an, în ritmul investițiilor importante derulate în ultimii ani și care, de altfel, vor fi continuate și în viitor.

De alfel, planurile pentru următorii cinci ani prevăd deschiderea unui număr de circa 12 magazine pe an, până la atingerea pragului de 200 de unități.

„Anul trecut, am avut un nivel al investițiilor de circa 300 milioane euro, am deschis 12 magazine și am modernizat alte zeci de unități, inaugurate mai demult. Anul acesta, avem un buget record de dezvoltare în România de 375 milioane euro, ne dorim să deschidem minimum 12 magazine, iar restul de buget va fi direcționat către modernizare, adaptare, retehnologizare”, a declarat pentru FoodBiz Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs si Comunicare, Kaufland Romania.

Kaufland Valer Hancas

Un astfel de nivel de investiție produce mai multe tipuri de impact, spune Hancaș. Este vorba de un impact direct față de partenerii direcți, dar și de unul indirect vizavi de colaboratorii direcți ai colaboratorilor directi ai retailerului. După cum a mai anunțat compania, 67 de bani din fiecare leu achitat la casa de marcat merge în buzunarul unui partener român, ceea ce înseamnă un total de 1,9 miliarde de euro plătiți acestora în cursul anului 2020. În 2020, Kaufland a lucrat cu peste 2.400 de furnizori din România.

„Mai mult decât atât, dacă mergem pe fluxul lanțului de achiziție, cum spuneam de parteneri direcți, indirecți și chiar parteneri induși la terțiari, vorbim de circa 4 locuri de muncă în industrie care sunt susținute de fiecare loc de muncă din Kaufland, astfel încât dacă ne referim la cele 15.000 locuri de muncă ocupate în momentul de față în Kaufland România putem să mergem să spunem că susținem fără nicio problemă prin plățile de 1,9 miliarde euro încă 60.000 locuri de muncă”, a adăugat Valer Hancaș.

În anul financiar martie 2020 – februarie 2021, Kaufland România a avut o cifră de afaceri de circa 13 miliarde lei. Compania generează peste 68.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în România, direct, indirect și indus, ceeace reprezintă echivalentul a aproximativ 1,3% din forța de muncă națională.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în opt țări și 132.000 de angajați.


Articol preluat de pe FoodBiz.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...