Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pune pe piață direct către persoanele fizice interesate peste 700.000 de metri cubi de lemn pentru foc, până la sfârșitul anului. Până în prezent, Romsilva a vândut populației 1.065.229 de metri cubi de lemn pentru foc. În total, până la sfârșitul anului, Romsilva asigură furnizarea a circa 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului.

Romsilva anunță că „în acest moment, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se află un stoc de circa 250.000 metri cubi lemn pentru încălzirea locuințelor. Prețul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fără TVA, iar prețul variază în funcție de specie, sortiment și locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigură, contra cost, și transportul lemnelor pentru foc. Toate prețurile și volumele de lemn pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și, în format electronic și centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la secțiunea Disponibil lemn pentru foc, aceste date fiind actualizate periodic”. 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva subliniază că „administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard international”.

Foto: RomsilvaDISTRIBUIȚI