Locuri de muncă în industria siderurgică din România

Date:

Combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi, definit ca „unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald și oțeluri special din Europa”, recrutează peste 50 de angajaţi noi, ca urmare a creşterii cererii de produse de la începutul acestui an.

Enrico Deganello (foto), directorul combinatului Donalam Călărași:  „Odată cu relansarea producţiei în sectoarele industriale, nevoia de produse de oţel este în creștere, având în vedere diversitatea industriilor în care oţelul este folosit ca materie primă – petrol&gaz, auto şi echipamente agricole, construcții etc. Această dezghețare a comenzilor pe piața internațională se resimte şi în numărul de comenzi noi pe care le-am primit într-o perioadă relativ scurtă, Donalam fiind singurul combinat din țară care produce și comercializează profile rotunde de oțel laminate la cald. Provocarea în momentul de faţă este să reuşim să facem față cererii ridicate, de aceea ne concentrăm pe recrutarea de personal pentru a ne mări capacitatea operaţională şi de producţie”.

Oferta de locuri de muncă este pentru:

– muncitori necalificaţi – 40 de locuri (20 ca lucrător în depozitul fabricii, 15 pentru linia de finisare a barelor de oțel); muncitori pentru linia de producţie, mentenanţă mecanică şi electrică; un specialist strungar; angajaţii noi vor fi instruiţi intern, în cadrul programelor de formare organizate de companie

– angajaţi cu studii superioare – 8 specialişti pentru consolidarea departamentelor companiei (achiziţii, HR, finanţe, comercial, aprovizionare, achiziţii material brut, logistică și IT); 2 ingineri pentru partea de producţie și cea de mentenanţă.

Donalam are peste 270 de angajați și este unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călăraşi. În 2021, estimează o cifră de afaceri de peste 630 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de anul trecut. Anual exportă circa 120.000 de tone de bare de oțel pe piața europeană. În present, are în derulare o investiție de peste 11 milioane de euro începută anul trecut, pentru modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic.

Compania Donalam „a fost înfiinţată de către AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Compania deține peste 270 de angajați și vinde anual aproximativ 120.000 tone de bare de oțel. În 2020 Donalam a înregistrat o cifră de afaceri de peste 290 milioane de lei”.

AFV Beltrame Group, înființat în 1896, „este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 6 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajați, peste 2 milioane de tone vândute anual și activități comerciale în peste 40 de țări”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...