Locuri de muncă într-o cuprinzătoare ofertă pentru absolvenți

Date:

În urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, în incinta Instituţiei Prefectului Județului Ilfov, organizatorul, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, anunță că au fost oferite 1176 locuri de muncă vacante,  de către 33 de angajatori, din 72 invitați: „Numărul persoanelor participante la eveniment a fost de 354, dintre care 280 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 64 de elevi din anul terminal de la diferite licee din județul Ilfov (dintre care 12 au fost selectați în vederea angajării) și 10 persoane custodiate aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei de la Penitenciarul București-Jilava. De asemenea, au participat și cetățeni ucrainieni, interesați de oferta de locuri de muncă vacante.

Din numărul total de locuri de muncă vacante, 55 au vizat persoane cu studii superioare, iar restul, persoane cu studii medii, muncitorii calificaţi și necalificați.

Participanţii au avut posibilitatea de a interacționa în mod direct cu angajatorii și de a identifica mai uşor locul de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale și aspirațiilor personale sau cursul de calificare/recalificare/specializare/perfecţionare dorit, aceştia beneficiind de asistenţă din partea consilierilor AJOFM Ilfov. 

În acest sens, AJOFM Ilfov a organizat un punct de informare și consiliere profesională, precum și un punct de informare asupra posibilităilor de reconversie profesională. Totodată, a existat și un stand de informare privind Proiectul Relaţia SPO cu angajatorii – eSPOR și unul pentru cetățenii ucrainieni. De asemenea, prin intermediul consilierului EURES au fost prezentate ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European.

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, elevii din anul terminal au luat parte la un atelier privind tehnici de căutare a unui loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intentie, prezentarea la un interviu) și au putut adresa întrebări consilierului specializat.”

O noutate a reprezentat-o participarea Batalionului 313 Cercetare în Adâncime „Burebista” care a fost prezentă în vederea recrutării persoanelor interesate.

La eveniment au participat și reprezentanți ai asociației Ateliere fără frontiere și ai Asociației Proiect Voiajor, care au venit în întâmpinarea cetățenilor ucrainieni și ai Asociației Wolrdcare – Centrul Internațional Antidrog. De asemenea, au fost prezenți la eveniment prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, Nela Plugărescu și Corina Scarlat din partea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă precum și membri ai Consiliului Consultativ al AJOFM Ilfov.

Foto: AJOFM Ilfov

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...