Lucian Ghinea, noul preşedinte al Asociaţiei Berarii României

Date:

Asociația Berarii României l-a ales în funcția de președinte pentru anul în curs pe Lucian Ghinea, director general al companiei Bergenbier SA, componentă a grupului Molson Coors. Preluându-şi atribuțiile la 1 ianuarie 2018, noul preşedinte i-a mulţumit predecesorului său în funcţie, Shachar Shaine, președintele companiei United Romanian Breweries Bereprod, şi a conturat direcţiile prioritare pe care levizează, ca şi perspectivele întrevăzute pe piaţa de profil: „Sunt onorat să preiau funcția de președinte al Asociației Berarii României care îmi revine pentru a doua oară într-un interval de trei ani. Încep acest nou mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asociație, în totalitate orientate spre dezvoltarea durabilă a sectorului și culturii berii în România. În ceea ce privește așteptările legate de anul în curs, sper într-o evoluție pozitivă a pieței berii. Experiența anilor anteriori ne-a demonstrat că un trend ascendent pe piața berii este posibil doar dacă eforturile producătorilor de bere locali sunt completate de stabilitate și predictibilitate la nivel economic și fiscal.

Lucian Ghinea are o experienţă de 12 ani (cu o pauză de un an și jumătate) în Grupul Molson Coors şi, în general, în industria berii din România, în FMCG şi retail.

Asociația Berarii României coagulează importanți producători de bere din ţara noastră – Bergenbier SA, Heineken România, Unite Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries, Martens şi microberăria Clinica de Bere – care furnizează împreună peste 80% din cantitatea de bere consumată în România şi asigură 3600 de locuri de muncă în 12 fabrici. Din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malţ România și Asociaţia Producătorilor de Hamei.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...