Mastercard va introduce opțiunea de tranzacționare cripto în instituțiile bancare

Date:

 Noul program Crypto SourceTM extinde serviciile sigure și de încredere oferite de Mastercard.

Mastercard introduce Crypto SourceTM, un nou program global care le permite instituțiilor financiare să le ofere clienților opțiuni și servicii sigure de tranzacționare cripto. 

Raportul New Payment Index 2022 arată că 29% dintre respondenții la nivel global investesc în criptomonede, iar alți 65% preferă ca serviciile de criptomonede să fie furnizate de actuala lor instituție financiară în care au încredere.* 

În parteneriat cu furnizori reglementați și licențiați de criptomonede, instituțiile financiare partenere Mastercard vor avea acces la o suită extinsă de servicii de cumpărare, stocare și vânzare pentru anumite active cripto, completate de servicii de confirmare a identității, de securitate cibernetică și de consultanță. Oferta Crypto Source este completată de Mastercard Crypto SecureTM, care consolidează securitatea  ecosistemului cripto și sprijină emitenții de carduri să se conformeze reglementărilor complexe din acest domeniu.

În prezent, suita de oferte Mastercard pentru bănci și fintech-uri, în materie de criptomonede, include:

  • Technologii și suport pentru cumpărarea, stocarea și vânzarea anumitor active cripto.
  • Soluții de securitate, inclusiv soluțiile Mastercard pentru confirmarea identității, analiza criptomonedelor, monitorizarea tranzacțiilor, combaterea spălării banilor, „ Know Your Business” și suport pe parcursul etapelor ciclului de viață a unei afaceri, securitate cibernetică și biometrie. 
  • Opțiunile de plată și de încasare a criptomonedelor oferite printr-o gamă largă de produse, inclusiv carduri cripto, servicii de open banking și servicii de plăți transfrontaliere. Instituțiile financiare vor putea, de asemenea, să ofere funcționalități suplimentare utilizând tehnologia Mastercard, precum chitanțe digitale și programe de loialitate.
  • Gestionarea programelor cripto, inclusiv design de program, dezvoltarea de produse și implementarea soluțiilor de tehnologie, precum și servicii de optimizare și consultanță de marketing, asigurând astfel suport complet pentru bănci, fintech-uri și emitenți pentru a oferi programe cripto la scară largă.

„Pentru Mastercard, încrederea este un principiu fundamental. Anunțul de astăzi este o abordare conectată a serviciilor care vor contribui la incluziunea, în siguranță, a următorului miliard de utilizatori în ecosistemul cripto. Investițiile noastre recente în acest domeniu, precum achiziția CipherTrace și Ekata, ne oferă un set unic de opțiuni care ne ajută să le furnizăm clienților și consumatorilor noștri cele mai avansate soluții tehnice disponibile pe piață”,  a spus Ajay Bhalla, President, Cyber & Intelligence, Mastercard.

Pentru a susține acest program, Mastercard își extinde parteneriatul și aria colaborării cu Paxos Trust Company, o platformă de top de infrastructură blockchain reglementată. Parteneriatul urmărește ca Paxos să furnizeze servicii de tranzacționare și custodie a cripto-activelor în numele băncilor, în timp ce Mastercard își va utiliza tehnologia pentru a integra aceste opțiuni în interfețele băncilor, ceea ce va duce la o experiență fără sincope pentru consumator.

„Angajamentul nostru este simplu – să explorăm tehnologia cripto și activele digitale conexe pentru a sprijini consumatorii în alegerile lor privind plățile. Această zi reprezintă un pas important în călătoria noastră cripto, care se bazează pe punctele forte ale afacerilor noastre globale, de la open banking și verificarea identității la analiză și monitorizarea fraudelor, până la soluții de decontare.

Suntem încântați să consolidăm parteneriatul nostru de lungă durată cu Paxos – inovând împreună pentru a pune la dispoziția instituțiilor financiare cea mai sigură tehnologie. Inovațiile noastre în materie de produse cripto vor oferi opțiuni la scară largă și vor continua să aducă oportunități unice instituțiilor financiare în căutare de servicii noi și moderne pentru clienții lor”, a declarat Jorn Lambert, Chief Digital Officer, Mastercard.

„Mastercard are o rețea puternică de instituții financiare în întreaga lume. Oferta dezvoltată de Paxos și Mastercard va oferi instituțiilor financiare cea mai rapidă și de încredere modalitate de a le asigura consumatorilor acces la criptomonede în mod sigur, la nivel global. Suntem încântați să colaborăm cu Mastercard pentru a accelera și mai mult adoptarea în masă a activelor digitale”, a declarat Walter Hessert, Head of Strategy, Paxos.

În ultimii ani, Mastercard a lucrat alături de clienții și partenerii săi pentru a dezvolta noi servicii și opțiuni care ajută la creșterea accesibilității, siguranței și securității criptomonedelor. Aceste eforturi au fost completate cu adăugarea de noi tehnologii prin Finicity, Ekata, RiskRecon și CipherTrace. Această combinație unică de servicii oferă instituțiilor financiare eligibile posibilitatea de a gestiona direct investițiile în cripto-active pentru consumatori. Mastercard continuă, de asemenea, să sprijine băncile, guvernele și nu numai, prin Practica de Consultanță în Cripto și Monede Digitale.

Mastercard Crypto Source este, în prezent, în curs de pregătire pentru programe pilot. Detalii suplimentare privind disponibilitatea vor fi anunțate ulterior. *Studiu realizat de Harris Poll și Mastercard Global Foresights, Insights and Analytics în perioada 21 martie – 21 aprilie 2022. Interviurile online au fost realizate în rândul a 35.040 de adulți la nivel mondial (17.071 de femei, 17.969 de bărbați) și includ eșantioane reprezentative la nivel național de pe piețe din 5 regiuni.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...