Metaverse, NFT-uri și Dogecoin printre criptoactivele cu cea mai rapidă creștere pe eToro, în timp ce Bitcoin rămâne cel mai popular

Date:

 

  • Bitcoin, cardano și ether rămân cele mai deținute criptoactive în T3
  • Decentraland (MANA) a fost criptoactivul cu cea mai rapidă creștere în 12 luni, cu o creștere de 437% a numărului de clienți care îl dețin

Metaversul, NFT-urile și alternativele la Ethereum au fost printre temele cheie care au determinat creștere rapidă a unor criptoactive pe platforma eToro în ultimele 12 luni, în timp ce top 10 cele mai deținute cripto a rămas stabil. 

Criptoactivul cu cea mai rapidă creștere pe platforma eToro în ultimele 12 luni, din punct de vedere al numărului de clienți care îl dețin, a fost Decentraland (MANA), cu o creștere de 437%. Decentraland este o platformă blockchain de realitate virtuală aflată în centrul sectorului Metaverse. Pe locul al doilea s-a clasat Dogecoin Shiba (SHIB), cu o creștere de 269%, în timp ce producătorul de NFT-uri și tehnologie pentru jocuri Enjin a ocupat locul al treilea, cu o creștere de 229%. 

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro, a comentat: „Topul criptoactivelor în creștere pe platforma eToro în ultimele 12 luni reflectă un interes pentru anumite teme cheie pentru investitori. Metaversul a fost o nouă frontieră majoră, iar acest lucru se reflectă în creșterea exponențială a pozițiilor deschise pe MANA. Deși piețele cripto au avut o perioada dificilă în ultimele luni, NFT-urile și alte proiecte importante de infrastructură cripto sunt, de asemenea, bine reprezentate în top 10 cu cele mai rapide creșteri, ceea ce indică un interes real pentru unele dintre cele mai inovatoare proiecte din ultimul an.”

Criptoactive eToro la nivel global – cele mai mari creșteri de la un an la altul la sfârșitul T3 din 2022

Criptoactive Creștere T3 2022 vs T3 2021
Decentraland 437%
Shiba (in millions) 269%
Enjin 229%
Polygon 107%
Basic Attention Token  107%
Algorand 90%
Aave 82%
Maker 80%
Compound 68%
Yearn.finance 49%

Sursă: Date eToro, 30 septembrie 2022. 

În ultimele trei luni, primele 10 cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro au rămas stabile, cu Bitcoin clasându-se pe primul loc, Cardano pe locul doi și Ether pe locul trei. Pozițiile deschise pe Bitcoin au crescut cu 1,7%, în timp ce Cardano a scăzut cu 1,2%, iar Ether a crescut cu 3,1%. Cea mai mare scădere în termeni procentuali a fost TRON, cu 2,8%.

De la un an la altul, există mai multe evoluții, Decentraland și Shiba intrând amândouă în top 10 datorită creșterii semnificative a pozițiilor deschise.

Cele mai multe criptoactive deținute la nivel global pe eToro la sfârșitul T3 din 2022

Criptoactiv Poziție (sfârșit T3 2022) Poziție (sfârșit T2 2022) Poziție (sfârșit T3 2021)
Bitcoin 1 1 2
Cardano 2 2 1
Ether 3 3 4
XRP 4 4 3
Dogecoin 5 5 5
Shiba (in millions) 6 6 16
TRON 7 7 6
Stellar 8 8 7
IOTA 9 9 8
Decentraland 10 10 22

Sursă: Date eToro, 30 septembrie 2022. Performanțele anterioare nu reprezintă o indicație a rezultatelor viitoare. 

Peters a adăugat: „Primele 10 cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro rămân neschimbate în trimestrul al treilea. Această stabilitate reflectă o perioadă dificilă pentru piețe, dar afirmă, de asemenea, o strategie buy-and-hold pe termen lung în rândul investitorilor în aceste active, sugerând că aceștia au privit dincolo de volatilitatea care a afectat piața pe termen scurt. Atunci când se investește în cripto, ca în orice altă clasă de active, timpul pe piață și nu sincronizarea pieței este cheia pentru a oferi cele mai bune perspective pe termen lung pentru creșterea averii.”

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...