Metroul se extinde până în comuna Berceni

Date:

Cel mai mare proiect de infrastructură din Capitală, extinderea metroului până în comuna Berceni, a fost lansat prin semnarea contractului pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare demarării lucrărilor. Contractul are valoarea de 5 milioane de lei și prevede identificarea într-un interval de nouă luni a celor mai bune soluții tehnice în vederea prelungirii metroului în județul Ilfov și suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de așteptare în noile stații să fie cât mai mici posibili. Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puțin trei stații noi până în comuna Berceni. În imediata lor vecinătate, vor fi amenajate minimum trei mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localitățile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul orașului, în condiții moderne de trafic și de siguranță.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în județul Ilfov este realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor. Prin această investiție, linia este continuată în comuna Berceni, de la noua stație de metrou „Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construiește deja pe Șoseaua Berceni. Lucrările noii stații supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

Cu ocazia semnării contractului, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a subliniat: „Zona de sud a Bucureștiului are un potențial uriaș de dezvoltare, iar acesta este motivul pentru care cred cu tărie că extinderea rețelei de metrou și în județul Ilfov nu doar că va pune umărul decisiv la schimbarea în bine a acestei părți a Capitalei, ci va însemna și un trai mai bun pentru oamenii din Sectorul 4 și din localitățile limitrofe. Vorbesc despre oameni, întrucât asta așteaptă ei de la politicieni – rezultate. Astăzi, eu și domnul Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov avem primul rezultat! Odată cu semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și de fezabilitate, deschidem un drum nou, pe care încă n-a mai pășit nimeni în România, acela de a aduce în același mare proiect de infrastructură, cât mai multe autorități ale statului. Scopul final este cât se poate de limpede. Împreună transformăm sudul zonei metropolitane București-Ilfov într-un hub de bussines, cu toate facilitățile incluse. Aducem aici investitori și, totodată, reducem poluarea. Oferim oamenilor acces la transport public rapid și astfel ținem pe loc, în parcările park&ride, pe care le vom avea la fiecare dintre stațiile de metrou din Ilfov, un număr însemnat de mașini. Nu ne ferim să ne asumăm acest proiect și profităm de șansa pe care ne-o oferă fondurile europene nerambursabile. Sectorul 4 are deja experiență în accesarea acestora (construim deja stația de metrou Tudor Arghezi cu bani europeni), așa că sunt convins că totul se va desfășura așa cum trebuie!”

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma: „Multumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă domnul primar Daniel Băluță. Avem împreună șansa de a conecta în mod real Ilfovul cu Bucureștiul, în condițiile în care mii de oameni lucrează în București, dar locuiesc în Ilfov. Acest proiect este acum un exemplu, așa că analizăm multiplicarea acestuia și în alte zone”.

Foto: PS4

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...

Acord de mediu pentru construairea unui parc de generatoare eoliene în județul Vaslui

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anunță că „proiectul...

Acces gratuit la cursuri în limba engleză acreditate Cambridge

Investiție privată în educație, liceul internațional online Spark Generation,...