Mutare strategică pe piața educațională

Date:

Investiție privată de succes în educație, Liceul Teoretic „Genesis College” din București își extinde oferta și aria de cuprindere odată cu preluarea Grădiniței Teko din București, care devine „parte din campusul educațional Genesis College, un pionier în materie de educație premium, fiind în prima linie a inovației din sălile de clasă încă de la fondarea sa, în anul 2000”. În acest fel, încă de la vârstă preșcolară, „copiii vor beneficia, de acum încolo, pe lângă inovațiile programei Teko, și de avantajele sistemului de învățământ Genesis, prin expertiza coordonatorilor ce se vor implica în arhitectura curriculumului”.

Ioana Necula, fondator Genesis College: „Sunt încântată că Genesis College va duce mai departe experiența Teko. Prin această investiție, ne dorim să dezvoltăm proiectul Teko și să continuăm promovarea educației STEAM pentru preșcolari. Digitalizarea este între primele priorități de dezvoltare educațională la Genesis College, iar experiența în educația internațională și curriculum finlandez vor întregi experiențele de învățare Teko și le vor dezvolta copiilor o serie de abilități necesare pe tot parcursul vieții: abilități sociale, de comunicare, de gândire critică, de cercetare și de organizare”.

Maria Varvaroi, fondator al grădiniței Teko:„Sunt încrezătoare și optimistă că preluarea Teko de către Genesis este un avantaj major pentru Teko – va putea să își continue parcursul de lider în educația tech, beneficiind totodată de susținerea unei organizații cu rezultate excelente și cu foarte multă experiență în educație”.

Sub aspectul internaționalizării, Genesis College subliniază că „oferta educațională este proiectată astfel încât să asigure pregătirea pentru continuarea studiilor atât în instituții de învățământ românești, cât și internaționale, în funcție de opțiunea fiecărui elev”, deoarece, „pe lângă curriculumul național, la Genesis College, preșcolarii au ocazia să beneficieze atât de programa Kipinä, un model educațional care folosește pedagogia finlandeză pentru învățare și pentru a-i pregăti pentru copii, în vederea accesului în orice sistem școlar, cât și de programul PYP (Primary Years Programme), al organizației The International Baccalaureate® (IB), care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări.

Ciclul primar continuă educația în sistem PYP, iar elevii din clasele a V-a – a X-a beneficiază de avantajele programului MYP (Middle Years Programme), în cadrul căruia se pregătesc pentru DP (Diploma Programme) și Bacalaureatul Internațional, care le asigură accesul în majoritatea facultăților de prestigiu din întreaga lume”.

În 2018, Genesis College a aderat la Organizația The International Baccalaureate®, care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări, inclusiv România.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...