Nicolae Istudor, rectorul ASE, afirmă că un economist bun trebuie să știe să facă o analiză economică financiară pertinentă, astfel încât să poată să identifice cauzele care au dus la producerea unui eveniment și să identifice soluțiile care ar putea să îmbunătățească activitatea. La ASE, disciplina de analiză economică este în programă la toate facultățile, iar, mai mult, a fost introdus și un curs de antreprenoriat.

„Am introdus disciplina de antreprenoriat și am extins la toate facultățile disciplina de analiză economică financiară, pentru că numai patru facultăți o aveau. Am considerat că ea este absolut obligatorie pentru tot ceea ce înseamnă economist indiferent în ce domeniu lucrează. Nu putem să luăm decizii fără să facem analize pertinente, să vedem care sunt cauzele care au dus la petrecerea unui fenomen și mai departe să putem să facem propuneri pentru îmbunătățirea activității. Eu așa văd un economist complet”, a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE, în cadrul FoodIntelForum, Ediția a IV-a 2021.

Nevoia de specialiști buni în agricultură, de antreprenori cu educație financiară adaptați la realitățile actuale s-au numărat printre cele mai importante teme dezbătute în cadrul evinementelor organizate în cadrul FoodIntelForum 2021.

_________________

Cel mai important eveniment din agribusiness

FoodIntelForum, Ediția a IV-a 2021, cel mai mare și important eveniment internațional al primăverii din România în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa, are loc în perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021.
Conferințele desfășurate pe parcursul acestui eveniment abordează probleme legate de managementul apei în agricultură, asigurarea culturilor, învățământul agricol, finanțare, urgan tehnologic etc.
Forumul este organizat în parteneriat cu: Academia de Studii Economice București, #RomâniaFuncționează, FoodBiz, Kaufland, AgriSo, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, Groupama, LumeaBanilor, Infrapress, TVR Internațional, Agrostandard și Economistul.

DISTRIBUIȚI