Nou hub economic în sudul Capitalei

Date:

Identificarea celor mai fiabile și eficiente proiecte de colaborare economică prin  parteneriate cu companii din Germania, al căror domeniu de activitate vizează conceptul de dezvoltare urbană sustenabilă, a constituit tema întâlnirii de lucru avute de primarul sectorului 4, Daniel Băluță, cu o delegație  Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, condusă de directorul general Sebastian Metz.

Primăria Sectorului 4 informează că partea germană „și-a exprimat interesul în privința oportunităților de investiții oferite de noul hub economic dezvoltat pe Șoseaua Berceni. Zona în care unul dintre cei mai mari producători mondiali de doze de aluminiu, Canpack, derulează deja o investiție de 50 de milioane de euro într-o linie de producție de ultimă generație oferă un acces rapid în sudul Bucureștiului, datorită investițiilor permanente ale Primăriei Sectorului 4 în infrastructura rutieră. 

Astfel, lărgirea arterei de circulație de la 2 la 4 benzi, amenajarea parcărilor de tip park&ride și, nu în ultimul rând, construcția stației de metrou Tudor Arghezi, prelungirea magistralei M2 până în comuna Berceni precum și amenajarea unui sens giratoriu în apropierea Șoselei de Centură, toate aceste facilități conduc către fluidizarea traficului înspre și dinspre centrul orașului.

Totodată, investițiile constante în domeniul digitalizării interacțiunilor dintre  administrația locală și contribuabili precum și în cel al soluțiilor smart city, smart living și smart enviroment constituie tot atâtea posibilități de cooperare cu parteneri puternici, menite să genereze condiții de trai mai bune pentru locuitorii Capitalei și să reducă polarizarea socio-economică între nordul și sudul Bucureștiului”. 

Daniel Băluță, primarul sectorului 4: „Pentru o dezvoltare durabilă a sectorului nostru trebuie să avem alături parteneri puternici și cu experiență. Am avut astăzi deosebita plăcere să îl întâlnesc pe directorul Camerei de Comerț Româno – Germană, domnul Sebastian Metz, cu care am discutat despre oportunitatea unor investiții germane în sectorul 4. A fost o primă întâlnire care sper, ca în timp, să se transforme într-o prietenie de durată, benefică atât pentru comunitatea noastră, cât și pentru cea germană.”

Foto: PS4

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...