O nouă lege promulgată în Germania ar putea duce la investiții de 415 miliarde de dolari în criptoactive

Date:

Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro:

În Germania a fost promulgată o nouă lege care permite „fondurilor speciale” (Spezialfond) să investească până la 20% din activele lor în criptoactive. 

Legea privind localizarea fondurilor, care a intrat în vigoare joia trecută, ar putea, în teorie, să genereze un flux de investiții de 415 miliarde de dolari în criptoactive, cu condiția ca fiecare Spezialfond să aloce întregul procent de 20%.

Deși este puțin probabil ca această sumă teoretică să intre în totalitate în investiții legate de criptoactive, promulgarea legii este o veste importantă pentru industrie și un vot de încredere pentru criptoactive și potențialul acestora. 

Spezialfonds sunt principalele vehicule de investiții instituționale din Germania. Orice alocare considerabilă în criptoactive ar avea un impact mare, datorită statutului Germaniei de cea mai mare economie din zona euro. 

JP Morgan este optimistă cu privire la actualizările Ethereum care catalizează o industrie de staking cu o miză de 40 de miliarde de dolari

Săptămâna trecută, JP Morgan a afirmat că îmbunătățirile iminente aduse rețelei Ethereum ar putea duce la recompense de 40 de miliarde de dolari pentru staking până în 2025. 

Într-un raport publicat recent, banca a afirmat că, pe măsură ce rețelele blockchain devin mai eficiente din punct de vedere energetic, popularitatea lor crește, iar staking devine tot mai folosit, urmând să crească ca sursă de venit atât pentru investitorii individuali, cât și pentru cei instituționali.

Acest boom va fi determinat în mare parte de trecerea de la proof-of-work la proof-of-stake, care urmează să fie implementată în cadrul lansării Ethereum 2.0, anul viitor. Proof-of-work a fost criticat în trecut pentru procesele sale care necesită multă energie, care validează toate tranzacțiile din rețea. Cu toate acestea, proof-of-stake va oferi scalabilitate și eficiență în cadrul rețelei și va permite investitorilor să își păstreze fondurile în blockchain în schimbul unor recompense financiare.

JP Morgan a subliniat faptul că, în prezent, staking-ul generează în fiecare an circa 9 miliarde de dolari pentru industrie. Cu toate acestea, actualizarea la Ethereum 2.0 și proof-of-stake vor cataliza plățile pentru staking, care vor crește inițial la 20 de miliarde de dolari după lansare și vor ajunge la 40 de miliarde de dolari până în 2025. De asemenea, a precizat că, pe măsură ce volatilitatea criptoactivelor scade, obținerea de randamente pozitive va ajuta și mai mult piața să devină mai mainstream.


eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...