O nouă recunoaştere internaţională pentru Romsilva

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut recent o nouă recunoaştere la nivel internaţional: certificarea managementului forestier în sistem internațional pentru încă 127.493 de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului, pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcțiilor Silvice Alba, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Iași, Mehedinți.

Romsilva informează că procesul de obținere a certificării managementului forestier în sistem internațional este complex şi în cazul de faţă a constat în „mai multe misiuni de audit ale specialiștilor unui organism de certificare forestieră din Marea Britanie. Aceștia au verificat, în teren, respectarea criteriilor și standardelor managementului durabil al pădurilor de stat administrate de Romsilva”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva reaminteşte că în urmă cu trei luni a obținut recertificarea managementului forestier în sistem internațional pentru alte 2,34 milioane de hectare, valabilă pe cinci ani.

Romsilva precizează că, în urma certificării de ultimă oră, sunt certificate la standarde internaționale 2.471.053 de hectare, adică 78,6% din pădurile de stat pe care le administrează (foto Romsilva).

În ansamblu, Romsilva subliniază: „Certificarea managementului forestier la standarde internaționale reprezintă garanția că pădurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme din silvicultură. De asemenea, certificarea oferă siguranța că lemnul are o proveniență certă și legală. Primele demersuri pentru certificarea managementului forestier la standarde internaționale au fost inițiate de Romsilva în urmă cu 18 ani, suprafața pădurilor certificate crescând, în timp, de la 1 milion de hectare în anul 2004, la 2,47 milioane de hectare în prezent”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...